donderdag 8 november 2018

Endemol Shine toch niet verkocht

Endemol Shine toch niet verkocht
Tv-producent Endemol Shine, het fusiebedrijf achter onder meer MasterChef en Black Mirror, wordt toch niet verkocht. Blijkbaar is er te weinig geboden. De huidige eigenaren rekenden op 2 miljard dollar, ongeveer de omzet van 2017.
Lees verder

bol.com verwacht verkoopexplosie tijdens Singles Day
bol.com zit dit jaar stevig in op Singles Day komende zondag. De verwachting is dat Nederlanders die dag bijna drie keer zoveel artikelen zullen aanschaffen bij bol.com dan in 2017.
Lees verder

Minder omzet voor Groupon
Zoals verwacht vallen de kwartaalcijfers van koopjessite Groupon tegen. De totale omzet was met 592 miljoen dollar fors lager dan de 634 miljoen van vorig jaar. De winst kwam uit op 47 miljoen tegen 2,8 miljoen vorig jaar.
Lees verder

Samsung onthult opvouwbare smartphone
Samsung heeft vanavond tijdens de Samsung Developer Conference zijn eerste opvouwbare scherm voor smartphones gepresenteerd. Het idee is dat het […]
Lees verder

eHealth Convention: Hoe Het Dorp ehealth omarmde
Internet of Things is hot. En toch ook ongrijpbaar voor velen. Welke waarde kan het hebben voor de mens, in de relatie tussen zorgprofessional en patiënt? Waarom vinden we het gewoon dat een Intensive Care helemaal vol zit met technologie en een huis van iemand met een zware chronische ziekte of beperking niet? Academy Het Dorp houdt zich vooral bezig met deze vraagstukken die moeten leiden tot gepersonaliseerde technologie, zodat mensen thuis kunnen functioneren en minder afhankelijk zijn van zorg. Je hoort er volgende week meer over op eHealth Convention in Amsterdam.
Lees verder

Goede cijfers voor betaalverwerker Square, maar vooruitzichten vallen tegen
De koers van het aandeel Square daalde nabeurs 6 procent ondanks redelijke cijfers. De omzet van het betaalbedrijf steeg maar liefst 51 procent naar 882 miljoen dollar, boven verwachting van analisten. Ook werd een eerste winst geboekt van 20 miljoen dollar, tegenover een verlies van 16 miljoen een jaar geleden.
Lees verder

Pokémon Go: 73 miljoen dollar in oktober
Pokémon Go genereert nog altijd flink veel omzet. In oktober ging het alleen al om 73 miljoen dollar, volgens de cijferaars van Sensor Tower.
Lees verder

Enschedeërs peilen grondwater via Internet der dingen
In Enschede gaan bewoners voortaan hun eigen grondwaterstand meten. Een en ander gebeurt het kader van de Citizen Science-pilot Grondwater peilen, gecoördineerd door DesignLab Universiteit Twente. De eerste peilbuizen gingen eind oktober bij elf Enschedese huishoudens de grond in.
Lees verder

Videoland dit jaar met 119 procent gegroeid
Videoland groeit gestaag, zo blijkt uit de cijfers van moeder RTL Group. Het aantal betaalde abonnees van de online videodienst nam dit jaar met 119 procent toe. Ook werd er flink meer gekeken in de eerste negen maanden. RTL schrijf het succes toe aan lokale producties. Het aandeel van Videoland aan de omzet van RTL Nederland is overigens niet bekend.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.