donderdag 8 november 2018

'Een boer kan niet alles alleen'

'Een boer kan niet alles alleen'
Familiebedrijf Westfort Vleesproducten begon twintig jaar geleden met de eerste verduurzamingsprocessen en is inmiddels al tien jaar bezig met het verminderen van de behandeling van varkens met antibiotica. Maar het bedrijf wil meer en wil impact maken en laat nu bijvoorbeeld hun duurzame...
Lees verder

'De hele wereld wil Nederlandse politiehonden'
Politiehonden uit Nederland behoren tot de beste ter wereld en zijn zeer geliefd bij buitenlandse opsporingsdiensten. Dat zegt politiehondentrainer Ad Verstijnen in BNR's Big Five.
Lees verder

Bouwbagger vanaf januari plasticvrij
Bagger die gebruikt wordt voor de aanleg van wegen en dijken moet vanaf 1 januari plasticvrij zijn. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bindt met die aangescherpte regel de strijd met de plastic soep verder aan. 'Die grond moet in feite plasticvrij zijn, daarom...
Lees verder

Geen 'Blauwe Golf', maar juist een 'Rode Golf' in de VS
De winst van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden is zeer bescheiden, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. De 'Blauwe Golf', een grote overwinning voor de Democraten waar velen op hoopten, is er niet gekomen. 'Wel is er sprake van een Rode Golf', ziet Hammelburg.
Lees verder

Nabestaande heeft recht op vakantiedagen
Het Europees Hof van Justitie bepaalde dat nabestaanden recht hebben op uitbetaling van openstaande vakantiedagen. Twee Duitse weduwen hadden de zaak aangespannen nadat hun partner overleden was, de rechter gaf ze gelijk. 'Vakantie is iets wat de erven toekomt', zegt advocaat arbeidsrecht Daniel...
Lees verder

'Het is niet 'te druk' in Amsterdam'
Druk in Amsterdam is het zeker, maar 'te druk' is het niet, vindt de Amsterdamse horecamagnaat Ton Poppes, onder meer de uitbater van nachtclub Escape. De gemeente Amsterdam is gewoon ontzettend succesvol geweest in het promoten van de stad, zegt hij in BNR Zakendoen.
Lees verder

Democraten én Republikeinen claimen overwinning
Terwijl de Democratische Partij een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden heeft gehaald, bouwde de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat uit. Beiden partijen claimen dan ook de overwinning na de verkiezingen in de Verenigde Staten.
Lees verder

Meer vaste banen, duurdere flexwerker
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteert met zijn nieuwe arbeidswet plannen die moeten leiden tot meer vaste banen en een soepeler ontslagrecht.
Lees verder

F1 naar Vietnam
Niet Zandvoort of Assen kon vandaag bekendmaken dat er in 2020 een Formule 1 Grand Prix wordt verreden, maar Hanoi. Voor het eerst gaat de Formule 1 naar Vietnam. Er wordt gereden op een stratencircuit in het centrum van de stad.
Lees verder

Recordaantal vrouwen in het Huis van Afgevaardigden
Vrouwen schrijven geschiedenis na de verkiezingen. Het toch al diverse Congres wordt hierdoor nog diverser. Niet alleen vrouwen, maar ook minderheden en kandidaten met een andere seksuele oriëntatie werden gekozen.
Lees verder

Duizenden gesprekken tussen advocaten en cliënten afgeluisterd
Duizenden vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en cliënten in de gevangenis zijn ten onrechte opgenomen. Mogelijk zijn deze zelfs afgeluisterd. Dit kon door een fout in de telefoonprovider van de Dienst Justitiële Inlichtingen (DJI).
Lees verder

Tanken tussen 3 uur 's nachts en 6 uur in de ochtend goedkoopst
In Duitsland is het al heel normaal en nu rukt het in Nederland ook op: tankstations veranderen hun prijzen meerdere keren per dag. Als je geld wilt besparen, kun je het beste 's nachts tanken.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.