zaterdag 3 november 2018

DNB: DNBulletin: Bijzondere financiële instellingen van beperkt belang voor Nederlandse economie

DNBulletin: Bijzondere financiële instellingen van beperkt belang voor Nederlandse economie
Een groot aantal buitenlandse multinationals heeft in Nederland een bijzondere financiële instelling (bfi) opgericht. Het economisch belang van deze entiteiten voor de Nederlandse economie lijkt beperkt.
Lees verder

DNBulletin: Aandeel pinbetalingen aan de kassa overschrijdt 60%-grens
Het afgelopen halfjaar hebben consumenten 61% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met de pinpas en 39% met contant geld. Daarmee zijn de streefwaarden van 60% pin - 40% contant bereikt, die banken en toonbankinstellingen in 2014 hebben afgesproken toen nog 60% contant en 40% met pin werd betaald. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek naar de manier waarop consumenten aan de kassa betalen van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank. De afspraken om het gebruik van de pinpas te stimuleren zijn destijds gemaakt in het kader van het Convenant Betalingsverkeer om de veiligheid en de efficiency van het betalingsverkeer te verhogen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.