zaterdag 10 november 2018

Albert Heijn meldt datalek bij Autoriteit Persoonsgegevens

Albert Heijn meldt datalek bij Autoriteit Persoonsgegevens
De inloggegevens van circa tienduizend klanten van ah.nl zijn onbedoeld gedeeld met enkele online service providers van de retailer. Dat heeft het bedrijf gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
Lees verder

Ahold Delhaize onderzoekt robotica en AI met TU Delft
Ahold Delhaize sluit een vierjarige samenwerking met de TU Delft om samen het domein van robotica en kunstmatige intelligentie te verkennen. Met Yes!Delft en RoboValley werken de partijen vervolgens naar concrete toepassing.
Lees verder

Samenwerking Foursquare en TripAdvisor
Foursquare is een partnerschap aangegaan met TripAdvisor. De locatiedata van Foursquare worden door TripAdvisor gebruikt om realtime, relevante informatie te tonen aan reizigers.
Lees verder

Ron Smeets weg bij Mobile Cowboys
Ron Smeets, medeoprichter van mobilecowboys.nl, wordt 1 december analist/journalist bij Telecompaper in Houten. Mobile Cowboys blijft bestaan onder de huidige eigenaar Allekabels.
Lees verder

Hypotheek regelen kan nu online via Consumentenbond
Sinds 1 november kunnen consumenten voor het afsluiten van hun hypotheek terecht bij de Consumentenbond. Hiertoe werkt de bond met de onafhankelijke online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl.
Lees verder

MightyHive mogelijk nieuw zusterbedrijf van MediaMonks
S4 Capital, de eigenaar van MediaMonks uit Hilversum, is in gesprek over de overname van programmaticspecialist MightHive uit de Verenigde Staten.
Lees verder

Jaunt verkoopt cinematische VR activiteiten
Technologiebedrijf Jaunt wil zijn cinematische VR activiteiten, waaronder een grote studio in Santa Monica, verkopen. Een van de potentiële kopers is volgens Venture Beat Spinview Global.
Lees verder

Europese bijdrage voor zelfsturende drones
Elf samenwerkende ondernemers in Oost-Nederland ontvangen 2,3 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor het ontwikkelen van zelfsturende drones en een machine om met elektriciteit levensmiddelen te steriliseren.
Lees verder

Superunie introduceert data-platform adam
Inkooporganisatie Superunie lanceert het online platform adam. Dat brengt artikeldata uit verschillende bronnen, zoals GS1, Nielsen Brandbank en SIM, op één plek samen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.