vrijdag 5 oktober 2018

Sprout: Waarom Ernst-Jan Pfauth een jaar de tijd neemt om De Correspondent in de VS te lanceren

Waarom Ernst-Jan Pfauth een jaar de tijd neemt om De Correspondent in de VS te lanceren
Met 1,8 miljoen dollar in de oorlogskas, het digitale campagneteam van Barack Obama achter zich en tientallen ambassadeurs wil mede-oprichter Ernst-Jan Pfauth na een jaar 'koffie drinken' in de Verenigde Staten het journalistieke platform De Correspondent naar een internationaal podium tillen.
Lees verder

Wat er voor bedrijven is veranderd sinds de invoering van de AVG
En toen werd het 25 mei. De wereld verging niet, de Autoriteit Persoonsgegevens deelde geen boetes uit en ondernemers konden gewoon blijven ondernemen. Is er met de invoering van de AVG dan helemaal niks veranderd? Toch wel.
Lees verder

Waarom een ruige rockband geen bruine M&M's eet en wat moderne leiders daarvan kunnen leren
Wil je zeker weten dat je team foutloos heeft gewerkt? Laat je inspireren door de M&M-test van rockband Van Halen, schrijft Sprout-expert Robert Storm.
Lees verder

Ondernemer Stan Verhoeven verkocht zijn huis en trok de wereld rond, nu wil hij zijn bedrijf sneller laten groeien dan ooit
Stan Verhoeven, een van de drie oprichters van webwinkel Etrias, verkocht vorig jaar zijn huis, auto en andere spullen en stapte in het vliegtuig voor een wereldreis. Net teruggekeerd op zijn oude honk deelt hij een ervaring die zijn kijk op ondernemen veranderde.
Lees verder

Fundathon gaat voor tweede editie, zo maak je weer kans op een investering van 100.000 euro
Na een succesvolle eerste editie bereidt investeerder Peak Capital zich voor op een tweede Fundathon, waarbij technologie-startups kans maken op een investering van 100.000 euro. 
Lees verder

WhatsApp voor artsen scoort 4,5 miljoen; bomenplanter Land Life krijgt 3,5 miljoen
Ondernemersnieuws: WhatsApp voor artsen Siilo haalt 4,5 miljoen op, bomenplanter Land Life Company krijgt 3,5 miljoen en Senz maakt doorstart. 
Lees verder

Hoe maak je 'minder' cool?
Groeien door te minderen klinkt tegenstrijdig, maar Sprout-blogger Ruben van Veen gelooft er heilig in. 'Hoe mooi is het als die werelden wel te combineren zijn?'
Lees verder

The Office: hier experimenteert FreedomLab met de toekomst
FreedomLab toverde een voormalige tramremise in Amsterdam om tot een plek waar ondernemers, ontwikkelaars en filosofen de toekomst helpen vormgeven. 'Creativiteit wordt een van de belangrijkste skills.'
Lees verder