donderdag 4 oktober 2018

Sprout: ‘kweekvlees wordt goedkoper dan gewoon vlees’

'kweekvlees wordt goedkoper dan gewoon vlees'
Kweekvlees, maar dan zonder gebruik te hoeven maken van kalverfoetussen. De gepatenteerde techniek van ondernemers Krijn de Nood (36) en Daan Luining (29) levert ze een investering van 3,5 miljoen dollar op. 'De vleesindustrie werkt inefficiënt.'
Lees verder

Datingapp The Inner Circle breidt uit; cryptostartup (van Scheringa) met lege handen
Ondernemersnieuws: selectieve datingapp The Inner Circle naar Azië en Australië, cryptostartup ICO Headstart (van Dirk Scheringa) ziet 7,5 miljoen verdampen en opmerkelijke doorstart voor stormparaplu Senz.
Lees verder

Hoe Foodsy de wachtrij op het station overslaat
Een snelle hap kan altijd nog sneller. Startup van de week Foodsy laat treinreizigers eten bestellen voordat ze op het station zijn. 
Lees verder

Deze documentaire toont Amazon als rupsje nooitgenoeg
Een businessmodel gebaseerd op eeuwige groei, Amazon werd er groot mee. Het bedrijf van Jeff Bezos wil echter nog veel groter worden. Een nieuwe documentaire toont de webgigant als rupsje nooit genoeg.
Lees verder

Gary Shapiro (CES): 'Ik maak me zorgen over Trump, hij isoleert de VS'
CES-baas Gary Shapiro eert de Nederlandse manier van zakendoen en het feit dat prins Constantijn onze startups promoot. Over zijn eigen president Donald Trump maakt hij zich zorgen. 'Hij verandert de Verenigde Staten in een soort Brazilië.'
Lees verder

Zo vermijd je de valkuil van negativiteit tijdens een pitch voor investeerders
Hoe je over een ander spreekt, zegt veel over je persoonlijkheid als ondernemer. Dat is ook belangrijk om rekening mee te houden bij het pitchen voor investeerders, zegt pitch-expert Nathalie Mangelaars, die drie psychologische tips geeft.
Lees verder

Breinvriendelijk werken: zo voorkom je dat medewerkers futloos naar huis gaan
Ruim de helft van werkend Nederland komt futloos thuis, bleek woensdag uit onderzoek onder ruim duizend werkende Nederlanders. 'Een leidinggevende moet het goede voorbeeld geven in de strijd tegen de overbelasting van het brein.'
Lees verder

Uber start met deelsteps; Neelie gestrikt door TheSocialMedwork
Ondernemersnieuws: Neelie Kroes commissaris bij Amsterdamse medicijnstartup, Uber start met elektrische deelsteps en ook de vette bek van Beckers wordt vega.
Lees verder