zaterdag 6 oktober 2018

Spaarrente is al laag, en blijft dalen

Spaarrente is al laag, en blijft dalen

Wie dacht dat de spaarrente niet verder omlaag kon, heeft het mis. In het derde kwartaal van dit jaar is de rente op de gewone, vrij opneembare spaarrekening met nog eens 10% gedaald naar gemiddeld 0,19%.

Lees verder

Premie autoverzekering rijst de pan uit

De premie van de WA-verzekering voor de auto is de afgelopen twee jaar fors gestegen, met maar liefst 26%. In de grote steden werd de verzekering zelfs 30% duurder. In Rotterdam kost een simpele verzekering al bijna duizend euro per jaar.

Lees verder

Hypotheekrente staat nu op laagste punt ooit

De hypotheekrente zakte in september naar het laagste niveau ooit. Dat meldt De Hypotheekshop. Volgens de hypotheekadviesketen is de rente door de aanhoudende internationale politieke en economische onrust voor de derde keer in twee jaar op een dieptepunt beland.

Lees verder

'Sparen voor pensioen zit niet in onze aard'

Iedereen moet sparen voor zijn pensioen, ook zelfstandig ondernemers. Dat stelt het Nibud, het instituut voor budgetvoorlichting.

Lees verder

Duurzame warmtepomp rukt op

Warmtepompen zijn bezig aan een opmars in Nederland. Vorig jaar werden 80.000 warmtepompen geïnstalleerd die warmte uit de buitenlucht benutten voor duurzame verwarming van gebouwen. Dat zijn er 10.000 meer dan een jaar eerder, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Column: Verandert uw alimentatie volgend jaar?

De derde dinsdag van september is weer achter de rug: Prinsjesdag. Wellicht vraagt u zich af of de plannen die de regering op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt gevolgen heeft voor de hoogte van uw alimentatie.

Lees verder

Meer geld over voor fastfood, restaurants en hotels

We houden steeds meer geld over en geven daarom dit jaar ook klink meer uit aan voedsel en toerisme. Vooral de fastfoodbranche profiteert.

Lees verder

Open Huizen Dag populair in Utrecht en Overijssel

Een kwart van de huizen die in Nederland te koop staat doet vandaag mee aan de Open Huizen Dag. Het fenomeen trekt vooral de interesse van huizenverkopers in steden in Utrecht en Overijssel.

Lees verder

'Medicijnkosten verdringen andere zorg'

Omdat ziekenhuizen steeds meer uitgeven aan dure medicijnen en de meest ingewikkelde behandelingen, moet andere zorg plaatsmaken. Dat zegt zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Lees verder

Ombudsman: Toontje lager

Haye* uit Friesland houdt van muziek. Metallica, Pearl Jam en Coldplay, rockmuziek met veel gitaren en een stevige drum, vervelen hem nooit. Een paar jaar geleden heeft hij zelf speakers gebouwd. 's Avonds na het werk ontspant hij door naar muziek te luisteren. Maar nu is het stil in huis. Alle geluidsapparatuur is weg en komt ook niet meer terug. Hoe kan dat?

Lees verder

Verhuizen voor betere rente

Wie een aantal jaar geleden een huis heeft gekocht, zal met enige jaloezie naar de hypotheekrente kijken, die deze maand een laagterecord bereikte. Oversluiten kan vaak niet zonder hoge boete. Verhuizen kan de oplossing zijn.

Lees verder