maandag 29 oktober 2018

Pensioenakkoord verder weg door eis FNV

Pensioenakkoord verder weg door eis FNV
Als de rekenrente niet wordt aangepast, komt er geen pensioenakkoord. Dat zegt vakbond FNV in de NRC.
Lees verder

CDA: subsidie elektrische auto te hoog
De belastingvoordelen voor dure elektrische auto's liegen er niet om. Wie vanaf dit jaar bijvoorbeeld een Tesla Model S least, krijgt de komende vijf jaar maar liefst 70.000 euro subsidie.
Lees verder

'Angela Merkel niet herkiesbaar'
Het is haar laatste periode als bondskanselier, heeft zij volgens bronnen gezegd tegen haar CDU-collega's.
Lees verder

'Verdwijnen Toto kan sigarenwinkels de kop kosten'
De Nederlandse Toto dreigt uit de winkel te verdwijnen, kopte De Telegraaf vanochtend. Een mogelijke wetswijziging kan ervoor zorgen dat de kansspelbelasting voor gokken in de winkel gelijk wordt getrokken met die van online gokken.
Lees verder

Defensie worstelt met reservistentekort
Bedrijven staan niet te springen om werknemers af te staan als reservist. En dus lukt het maar niet om het aantal reservisten op peil te krijgen.
Lees verder

Bedrijfsleven Brazilië omarmt nieuwe president
Met de verkiezing van Jaïr Bolsonaro staat de democratie in Brazilië op de tocht, vrezen veel mensen, maar het bedrijfsleven is er blij mee.
Lees verder

'Maxvertoon' met haperende Hamilton
'Hij is vooral mentaal heel erg sterk, dit was misschien wel zijn slechtste race dit jaar. De auto werkte niet en hij moest banden halen. Maar hij denkt: niemand pakt het mij af. Dat is zijn kracht', zegt Allard Kalff, autosportverslaggever RTL GP, over de kampioensrace van Hamilton. Over Max...
Lees verder

Detailhandel Nederland: cashloze samenleving nog niet aan de orde
Pinnen in de winkel wordt steeds populairder, blijkt uit nieuwe cijfers van De Nederlandsche Bank. Minder dan 4 op 10 betalingen verlopen nog maar contant. En daarover maakt DNB zich zorgen, omdat winkels dan mogelijk cash helemaal de deur uit doen. Volgens Michel van Bommel, secretaris...
Lees verder

Bommen maken IJssel gevaarlijk
Door het lage water zijn in de IJssel bij Zutphen en Deventer veel bommen uit de Tweede Wereldoorlog bloot komen te liggen.
Lees verder

Merkel begint aan nieuw hoofdstuk
Na de slechte resultaten bij de regionale verkiezingen voor de CDU, heeft partijvoorzitter en bondskanselier Angela Merkel besloten dat dit haar laatste regeerperiode is. Deze loopt officieel nog tot 2021, maar buitenlandcorrespondent Derk Marseille zegt 'het kan nu heel snel gaan.'
Lees verder

Nieuwe schaatsploeg en sponsor voor Ireen Wüst
Eindelijk is het gelukt een nieuwe ploeg te vinden voor de olympisch kampioene. De naam: TalentNed.
Lees verder

Iraanse olietankers verdwijnen van radar om sancties te omzeilen
Iran probeert Amerikaanse sancties te omzeilen door zijn tankers onzichtbaar te maken, meldde het Financieele Dagblad vanochtend. Iraanse olietankers verdwijnen langzaam van de radar, om ergens anders weer op te duiken. Dat betekent dat de gps-transponders van de boten worden uitgeschakeld. 'Dat...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.