dinsdag 23 oktober 2018

Medeoprichter Oculus Brendad Iribe weg bij Facebook

Medeoprichter Oculus Brendad Iribe weg bij Facebook
Brendan Iribe, medeoprichter van Oculus, houdt het voor gezien bij Facebook. Eerder keerden ook de oprichters van WhatsApp en Instagram Facebook de rug toe.
Lees verder

Duitse fietsenhandel sprint voor Nederlands Younit
De online winkelzuil Younit ging in de afgelopen maanden vijfhonderd keer over de toonbank richting Duitse fietsenwinkels. Ontwikkelaar Snakeware kijkt op andere markten.
Lees verder

Zeker 30 fintechbedrijven zijn unicorns
Zeker 30 fintech startups zijn zogenoemde unicorns. Zij hebben op papier een waarde van ruim 1 miljard dollar, zo blijkt uit de nieuwe Fintech 250 van CB Insights.
Lees verder

Procter & Gamble wil klantgegevens retailers
Maker van huishoud- en verzorgingsmiddelen Procter & Gamble vraagt retailers om klantgegevens te delen. Daarmee wil P&G betere, gerichtere online reclamecampagnes kunnen voeren.
Lees verder

Schade door phishing bij internetbankieren stijgt weer
De schade als gevolg van phishing naar toegangscodes voor internetbankieren is met 126 procent toegenomen. Er worden steeds meer phishing mails verzonden en de kwaliteit van die valse e-mails wordt steeds beter, constateert de Vereniging van Banken.
Lees verder

YouTube maakt zich zorgen over Europese Artikel 13
Voor het eerst heeft YouTube CEO Susan Wojcickig zich uitgesproken over de herziening van het online auteursrecht. Zij staat vooral stil bij het omstreden Artikel 13, dat online platforms verplicht om strenger op te treden tegen het gebruik van ongeautoriseerd materiaal op hun platforms. Onder het huidige recht hoeven platforms alleen het materiaal te verwijderen als daarover door rechthebbenden wordt geklaagd.
Lees verder

Blockchain pilot rond containerlogistiek
ABN AMRO, het Havenbedrijf Rotterdam en Samsung SDS, de logistieke en IT-tak van Samsung, hebben de handen ineen geslagen om op basis van blockchaintechnologie een proef in de logistieke sector op te zetten. Het streven is een volledig papierloze integratie van administratieve en financiƫle stromen binnen internationale distributieketens.
Lees verder

Google experimenteert met peer-to-peer verspreiding Android apps
Google experimenteert met een nieuwe methode om Android applicaties buiten de Play Store te verspreiden. Daarbij worden apps toch in Googles applicatiebibliotheek opgenomen.
Lees verder

Sterke groei online videospotmarkt
De bestedingen in de online videospotmarkt laten voor het vierde kwartaal op rij een zeer sterke groei zien. Met een bestedingsniveau van 6,4 miljoen is de online video-spotmarkt met 18,4 procent gestegen. De bestedingen in het derde kwartaal zijn nog nooit zo hoog geweest, stelt tv-marketingorganisatie Screenforce.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.