maandag 22 oktober 2018

Interesse in vaste internetverbinding neemt af

Interesse in vaste internetverbinding neemt af
Door de groei van de mobiele telefoon (de vormfactor en het gebruik) begint de noodzaak voor vast internet gestaag af te nemen. Dat zien de onderzoekers van Telecompaper.
Lees verder

Michel Bruins wint 7e Ecommercerun
Michel Bruins van bol.com heeft gisteren in Utrecht de zevende Ecommercerun gewonnen. Meer dan 75 man deed mee aan de jaarlijkse loop van zes of tien kilometer.
Lees verder

Alibaba opent datacentra in Engeland
Alibaba sluit een contract met BT om vanuit twee Engelse datacentra Alibaba Cloud te kunnen bieden in Europa.
Lees verder

BCC: Benelux-omzet blijft achter
Op groepsniveau rapporteert elektronicaverkoper Fnac Darty dubbelcijferige groei met e-commerce. Benelux-dochter BCC rapporteert echter zes procent toename, mede veroorzaakt door tegenvallers in Belgiƫ.
Lees verder

Srprs.me zoekt 750.000 euro
Reisorganisatie srprs.me is een crowdfundingactie gestart om 750.000 euro op te halen. Hiermee wil CEO en mede-oprichter Raymond Klompsma de komende vijf jaar het boekingsproces automatiseren en het product verder ontwikkelen en verduurzamen.
Lees verder

Belgische ministerraad scherpt regels belspelletjes aan
De Belgische ministerraad introduceert strengere regels voor belspelletjes en sms-diensten naar aanleiding van enkele honderden klachten die zijn binnengekomen bij de Ombudsdienst voor Telecom over dergelijke M-commerce en premium sms-diensten.
Lees verder

DNB-programma tegen cyberaanvallen vindt navolging
Een programma van De Nederlandsche Bank (DNB) waarmee de financiƫle kerninfrastructuur effectief getest wordt op cyberaanvallen, vindt navolging. Het testraamwerk TIBER, kort voor Threat Intelligence Based Ethical Red Teaming, wordt ingezet voor een pilot in de energiesector.
Lees verder

YouTube maakt tv-reclame veel toegankelijker
Het wordt voor webwinkels, dienstverleners en andere online actoren veel simpeler om te adverteren op televisie. Maar wel alleen als er YouTube wordt gekeken op tv. Die kijktijd verdubbelde afgelopen jaar bijna.
Lees verder

Superwinkel.nl opent filiaal in Duitsland
Online warenhuis Superwinkel.nl heeft onlangs een buitenlands filiaal geopend onder de naam Supershop.de.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.