zaterdag 27 oktober 2018

DNB: DNBulletin: Aandeel pinbetalingen aan de kassa overschrijdt 60%-grens

DNBulletin: Aandeel pinbetalingen aan de kassa overschrijdt 60%-grens
Het afgelopen halfjaar hebben consumenten 61% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met de pinpas en 39% met contant geld. Daarmee zijn de streefwaarden van 60% pin - 40% contant bereikt, die banken en toonbankinstellingen in 2014 hebben afgesproken toen nog 60% contant en 40% met pin werd betaald. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek naar de manier waarop consumenten aan de kassa betalen van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank. De afspraken om het gebruik van de pinpas te stimuleren zijn destijds gemaakt in het kader van het Convenant Betalingsverkeer om de veiligheid en de efficiency van het betalingsverkeer te verhogen.
Lees verder

DNBulletin: DNB-programma tegen cyberaanvallen vindt navolging
Het door De Nederlandsche Bank (DNB) opgezette programma waarmee de financiƫle kerninfrastructuur effectief getest wordt op geavanceerde cyberaanvallen, vindt navolging. Zo zal het testraamwerk TIBER, dat staat voor Threat Intelligence Based Ethical Red Teaming, ingezet worden voor een pilot in de energie sector. De pilot zal uitwijzen hoe het raamwerk door de Cybersecurity Alliantie, een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie opgericht platform gericht op publiek-private samenwerking, kan worden gebruikt om de digitale veiligheid van andere Nederlandse vitale sectoren te verhogen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.