donderdag 4 oktober 2018

Belangrijkste advertentieman Google naar investeerder Greylock

Belangrijkste advertentieman Google naar investeerder Greylock
Sridhar Ramaswamy, de belangrijkste advertentieman van Google, heeft het internetbedrijf verlaten. Onder zijn leiding stegen de inkomsten uit advertenties van 1,5 miljard dollar tot meer dan 100 miljard dollar afgelopen jaar.
Lees verder

Dutch Design Week lanceert nieuw digital design event: Forward/
De organisatie van de Dutch Design Week presenteert eind oktober een nieuw programmaonderdeel gericht op digital design: Forward/. Dit evenement gaat in op recente en toekomstige ontwikkelingen binnen dit specifieke domein.
Lees verder

Hopper haalt 100 miljoen dollar op
Hopper, de boekingsapp voor vliegtickets en hotels die advies geeft over het beste koopmoment, heeft 100 miljoen US dollar opgehaald in een serie D-investeringsronde. Hiermee komt de totale funding van Hopper sinds de oprichting in 2007 op 184 miljoen dollar.
Lees verder

Marktplaats lanceert sterrenwaardering voor kopers en verkopers
Kopers en verkopers op Marktplaats kunnen vanaf vandaag na het sluiten van een overeenkomst de wederpartij beoordelen door middel van een sterrenwaardering, Marktplaats Ervaringen. Gebruikers krijgen zo meer inzicht in eerdere handelservaringen. Het systeem werd al enige tijd getest.
Lees verder

Gemeenten mogen illegale Airbnb verhuurders ook financieel aanpakken
Gemeenten kunnen illegale Airbnb verhuurders voortaan kaalplukken dankzij een motie die de Tweede Kamer dinsdag heeft aangenomen. Illegale verhuur wordt voortaan gezien als een economisch delict.
Lees verder

ITV ontkent interesse in Endemol Shine
Het Britse tv-bedrijf ITV zal Endemol Shine niet gaan overnemen. Dat meldt vakblad Variety. Steeds gingen er geruchten dat ITV 3 miljard pond zou hebben geboden op het voormalige productiehuis van John de Mol.
Lees verder

Amazon Alexa Fund stapt in drie starters
Het voice-georiƫnteerde investeringsfonds Alexa Fund van Amazon maakt de participatie in drie nieuwe start-ups bekend.
Lees verder

IBM zet kunstmatige intelligentie in voor gepersonaliseerde advertenties
IBM heeft bij de start van Advertising Week in New York drie nieuwe marketingproducten aangekondigd die volop gebruikmaken van Watson, de alleswetende computer die tot nu toe vooral voor medisch onderzoek is ingezet.
Lees verder

Big data bedrijven Cloudera en Hortonworks fuseren
Big data-bedrijven Cloudera en Hortonworks gaan fuseren onder druk van marktomstandigheden. Met de fusie is een bedrag van 5,2 miljard […]
Lees verder