donderdag 25 oktober 2018

Amazon dominant in Amerikaanse markt voor slimme luidsprekers

Amazon dominant in Amerikaanse markt voor slimme luidsprekers
Amazon heeft 63 procent van de Amerikaanse markt voor slimme luidsprekers in handen, en laat daarmee Google en Apple ver achter zich, zo blijkt uit de laatste cijfers cijfers die Strategy Analytics.
Lees verder

Met nieuwe politie-app zijn webwinkels te controleren
De politie app waarmee burgers contact kunnen leggen met de politie is vernieuwd. De vorige app was vooral gericht op nieuws brengen en informeren. In de nieuwe app kan men direct vanaf het beginscherm een melding doen, een klacht indienen of gegevens checken.
Lees verder

KLM lanceert vier spraakgestuurde diensten op Google Home
De Google Home-speaker is vanaf vandaag te koop in Nederland en KLM speelt daar direct op in met vier diensten voor de slimme speaker, waarvan er twee helemaal nieuw zijn. De services moeten de reiziger helpen met het plannen en voorbereiden van zijn trip.
Lees verder

Microsoft drijft wederom op cloudomzet
Opnieuw zorgt de cloud voor klinkende resultaten bij Microsoft in het derde kwartaal. De omzet steeg 19 procent naar 29,1 miljard dollar, de winst ging 34 procent omhoog naar 8,8 miljard.
Lees verder

Mobile-first digital bureau Mobile Strategy wordt TBWAMOBILE
Het Amsterdamse mobile-first digital bureau Mobile Strategy wordt omgedoopt tot TBWAMOBILE om klanten wereldwijd te dienen. Het moet een expertisecentrum worden voor mobiele marketing en technologie.
Lees verder

VR-markt in hoog tempo volwassen
Deze week is Amsterdam weer het decor van VR Days, het grootste evenement op het gebied van virtual reality en augmented reality in Europa. Een jaar geleden spraken deelnemers nog over een 'VR Winter', maar de lucht lijkt geklaard. De markt wordt in hoog tempo volwassen.
Lees verder

Amazons Voice-fonds in technologie restaurants
Amazon Alexa Fund investeert een onbekend bedrag in het Amerikaanse SevenRooms. Het hospitalityplatform moet een voice-interface krijgen.
Lees verder

Thuiswinkel.org scherpt ambities aan voor duurzame verpakkingen
Thuiswinkel.org werkt samen met de branche aan nieuwe brancheverduurzamingsplannen waarin de ambities voor duurzame verpakkingen nog verder worden aangescherpt.
Lees verder

De Persgroep koopt Independer
De Persgroep betaalt 150 miljoen euro om de financiƫle vergelijkingssite Independer te kopen van verzekeraar Achmea.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.