maandag 29 oktober 2018

AI: kansen en kanttekeningen

AI: kansen en kanttekeningen
Kunstmatige intelligentie is overal, zo lijkt het. Het neemt ons steeds meer taken uit handen, waarmee de invloed op het leven en de maatschappij groeit. En dus, stellen steeds meer critici, is het de hoogste tijd om ons niet alleen over commerciƫle kansen te buigen, maar ook over ethische vraagstukken. Hoe blijft AI een positieve bijdrage leveren?
Lees verder

IBM koopt RedHat voor 34 miljard dollar
IBM telt maar liefst 34 miljard dollar neer voor RedHat, de Linux specialist die al sinds 1993 bestaat. Het Amerikaanse bedrijf uit Noord Carolina verdient niet direct aan de open source software, maar aan onderhoud en technische ondersteuning.
Lees verder

Deloitte: 'Webshops, pak de zwevende shopper'
Grote Amerikaanse online retailers passen slimme trucs toe. Deloitte deelt ze en raadt anderen aan de tactieken over te nemen. Bijvoorbeeld het besef dat een zekere groep kopers nu al zijn sint- en kerstboodschappen doet.
Lees verder

Op Logitech Z607-speakers is alles aan te sluiten
Logitech lanceert het huiskamersysteem Z607, met als bijzonderheid dat dat er via Bluetooth alles op afgespeeld kan worden, van smartphones tot tablets.
Lees verder

Nepincassobureau Unic Parts stopt na uitzending
Een incassobureau dat consumenten onder druk zet om zogenaamd achterstallige facturen te betalen en geen enkele koopovereenkomst kan overleggen heeft na een uitzending de consumentenprogramma Kassa de handdoek in de ring gegooid, kennelijk uit angst om vervolgd te worden.
Lees verder

Online kantoorzoekmachine SKEPP slaat vleugels uit
De Nederlandse online zoekmachine SKEPP voor kantoorruimte slaat de vleugels uit. Het bedrijf breidt uit naar Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje.
Lees verder

Transavia scoort met Gio-campagne
In de lijst met best scorende YouTube-advertenties van oktober heeft Transavia de vijfde plek behaald. Zij vroegen influencer Gio voor een video met als doel het aantal abonnees van het Transavia-kanaal te verhogen.
Lees verder

Bijna 1 miljoen euro voor vervoersplatform Brenger
Brenger, het bedrijf dat voor vervoer efficiƫnter gebruik maakt van onbenutte ruimte in bestelbussen, heeft van de bestaande investeerders bijna 1 miljoen euro groeigeld gekregen. Daarmee komt het totale groeivermogen van de Amsterdamse startup van oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam uit op bijna twee miljoen euro.
Lees verder

William Linders (VodafoneZiggo) naar MagBoox
William Linders, voormalig directeur Content & Programming bij VodafoneZiggo, gaat mede leiding geven aan MagBoox, een Nederlandse steamingdienst die via een eigen platform voor het vaste bedrag van 9,99 euro per maand lezers onbeperkte toegang verschaft tot boeken, tijdschriften en luisterboeken.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.