maandag 10 september 2018

Tip voor werkgevers: ’Lief zijn bij scheiding’

Tip voor werkgevers: 'Lief zijn bij scheiding'

Scheiden doet lijden, ook op het werk. „Voor mensen die tegen een burn-out aan zitten, kan het de laatste druppel zijn", zegt Arnold Bakker, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees verder

Consumentenbond stapt in massaschadeclaims

Van een vereniging die telt of er wel honderd lucifers in een doosje zitten is de Consumentenbond, uit 1953, een instituut geworden dat een breed palet aan diensten biedt. Daar komt nu ook het collectief aanspannen van schadeclaims bij. Maar een bond zonder testen, dat ziet directeur Bart Combée niet gebeuren. En na verloop van tijd opheffen, ooit de bedoeling, evenmin.

Lees verder

Column: Geheim voor partner kost half miljoen

Wordt er in Amerikaanse films en series getrouwd, dan hoor je vaak: „Speak now or forever hold your peace." Zo worden anderen opgeroepen eventuele juridische bezwaren tegen het huwelijk te uiten.

Lees verder

Ombudsman: In rustiger vaarwater

Vincent* woont met zijn gezin op een woonboot. In de loop der jaren is het verkeer op het water steeds drukker geworden. Er varen veel olietankers en passagiersschepen, die soms ook nog eens op die plek moeten keren. Een gevaarlijke plek voor een woonboot! Vincent heeft al vaak over de zorgwekkende situatie contact met de gemeente opgenomen. Er komt maar geen oplossing en de zaak sleept zich inmiddels al jaren voort.

Lees verder

Regeer oude dag over je graf

Het nabestaandenpensioen is een chaos, waarschuwde CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Vooral mensen die veel van baan wisselen en zzp'ers kunnen hun partner bij onverwacht overlijden met financiële sores achterlaten. Dat is te voorkomen door goed op te letten en zelf het risico op een andere manier op te vangen.

Lees verder

Verzekeraars zijn keihard tegen fraudeurs

Na een inbraak een extra smartphone of twee claimen, of een bestaande schade aan de auto verzwijgen als je een autoverzekering afsluit? Verzekeraars spoorden vorig jaar voor een recordbedrag van €101 miljoen aan fraude op. Daarbij worden zij steeds strenger, merken advocaten die zich specialiseren in consumentenrecht.

Lees verder

Column: Uitverkoop op de beurs

Sale! Een beetje Hollander is gek op korting. Ik ook. Nu nieuwe kleren voor de winter kopen? Mij niet gezien. Ik wacht liever tot december om dan mijn slag te slaan in de uitverkoop.

Lees verder

Column: Waarom werk blijven doen dat je niet leuk vindt?

Het is maandagochtend en je moet jezelf bij elkaar rapen om naar je werk te gaan. Je hebt écht geen zin.

Lees verder

Bijsluiter complexe financiële producten zelf te complex

De verplichte financiële bijsluiter bij complexe financiële producten, bedoeld om die producten begrijpelijker te maken, is zelf ook te complex. Dat concludeert Carien de Jager van de Rijksuniversiteit Groningen in een promotieonderzoek.

Lees verder

Kun je een huis via Whatsapp verkopen?

„Notaris, waarom moest ik bij de makelaar eigenlijk nog een handtekening op papier zetten ? Had ik niet ook via internet kunnen kopen ? Uit de mails bleek toch overduidelijk dat de verkoper en ik een akkoord hadden bereikt."

Lees verder

Dertiger van nu verdient minder dan ouders destijds

Een kleine meerderheid van de 35-jarigen van nu verdient minder dan zijn of haar ouders, toen die 35 jaar oud waren. Dat is voor het eerst in vele decennia, blijkt uit onderzoek van Tilburg University en het ministerie van Sociale Zaken.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.