maandag 10 september 2018

Sprout: ‘Met het opschalen van Chocstar heb ik best wel moeite gehad’

'Met het opschalen van Chocstar heb ik best wel moeite gehad'
Ga je voor het eerst personeel aannemen? Dan komt er heel wat op je af. Van arbeidscontracten opstellen tot vakantiedagen bijhouden en kiezen voor de juiste pensioenregeling. 'Als je daar teveel tijd aan kwijt bent, dan kunnen die zaken erg afleiden van je core-business.'
Lees verder

Dit gaat bandenrecyclaar Black Bear Carbon doen met 11 miljoen
Bandenrecyclaar Black Bear Carbon wil 1000 fabrieken bouwen, een ambitieus doel dat deze week een stap dichterbij komt dankzij 11 miljoen euro groeigeld. 'We maken mooi spul, maar we moeten er meer van maken.'
Lees verder

Waarom Afas een kantoor op Curaçao opende
Pim Steinmeijer (42) verhuisde ruim 10 jaar geleden naar Curaçao om daar een Antilliaanse vestiging van softwarebedrijf Afas op te zetten. Sprout zoekt hem op. 'Ieder weekend voelt als vakantie.'
Lees verder

Elastic openbaart beursplannen (en omzet); Facebook gaat Hyves en MySpace achterna
Ondernemersnieuws: IPO-plannen Elastic geven inkijkje in bedrijf, Facebook-app massaal verwijderd en Israëlisch bedrijf mag plastic flessen belachelijk maken van rechter. 
Lees verder

Hoe Mark de Lange Ace & Tate opschaalde van een webshop naar een brillenimperium met 30 winkels
Mark de Lange opende met brillenverkoper Ace & Tate drie jaar geleden 'op hoop van zegen' zijn eerste fysieke winkel. Dat bleek een schot in de roos: deze maand opent hij zijn dertigste winkel, vertelt de ondernemer op 7 Ditches TV in een interview met Sprout-hoofdredacteur Remy Ludo Gieling.
Lees verder

Jong en Europees: deze ondernemers spelen zich in de kijker bij Forbes
Stel dat je een stel Amerikanen een dagvullend programma mocht laten organiseren over hoe zíj aankijken tegen jong talent uit Europa, hoe zou dat er dan aan toe gaan? Sprout zocht het uit tijdens het 30 under 30-evenement van zakenblad Forbes.
Lees verder

StuComm: van studentenkamer tot marktleider (en Roland Kahn als investeerder)
Met zijn app voor studenten veroverde StuComm de afgelopen 4 jaar 60 procent van alle MBO's, HBO's en Universiteiten van Nederland. Dat was mede te danken aan de wijze lessen van investeerder Roland Kahn, vertelt medeoprichter Ronald Kouvelt.
Lees verder

Boyan Slat lanceert plasticvanger; Jack Ma met pensioen
Ondernemersnieuws: plasticvanger The Ocean Cleanup maakt debuut, Alibaba-oprichter Jack Ma met pensioen en Nike profiteert van gewaagde campagne. 
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.