maandag 10 september 2018

RTL schaft bureaucommissie af

RTL schaft bureaucommissie af
RTL Nederland schaft per 1 januari 2019 de bureaucommissie af. Dat is een korting die mediabureaus krijgen voor het zakendoen met de zendergroep.
Lees verder

CCP Games in Zuid-Koreaanse handen
CCP Games, het IJslandse gamebedrijf achter MMORPG EVE, is overgenomen door een Zuid-Koreaans bedrijf Pearl Abyss.
Lees verder

Culinaire hit De Buik naar Amsterdam
De Rotterdamse culinaire hit De Buik heeft Amsterdamse editie gekregen. De site met recensies en culinaire agenda is ook helemaal in het nieuw gestoken.
Lees verder

14 miljoen euro voor Duitse leningenplatform CrossLend
Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO investeert samen met Earlybird en solarisBank 14 miljoen euro in het Duitse leningenplatform CrossLend. De bank gaat tegelijkertijd ook een strategische samenwerking aan met de digitale leningenmarktplaats.
Lees verder

KLM introduceert AR bij handbagagecheck
KLM-passagiers met een telefooncamera kunnen voortaan eenvoudig controleren hun handbagage de juiste afmetingen heeft. Voor deze nieuwe dienst maakt KLM gebruik van Augmented Reality.
Lees verder

Media Park krijgt een make-over
Het Media Park in Hilversum moet in 2030 een sociaal ecosysteem worden waar innovatie wordt gekoppeld aan cultuur. Dat heeft de Hilversumse mediawethouder Jaeger vrijdag bekend gemaakt.
Lees verder

Facebook bouwt eerste Aziatische datacenter
Facebook trekt zeker 1 miljard dollar uit voor de bouw van een nieuw datacenter in Singapore. Het is ook het eerste datacenter van Facebook in Aziƫ.
Lees verder

Eventbrite wil 200 miljoen dollar met beursgang
Online ticketbedrijf Eventbrite gaat naar de beurs tegen een koers van tussen de 19 en 21 dollar. Omgerekend zoekt het dus een kapitaalinjectie van pakweg 200 miljoen dollar.
Lees verder

Minder VR headsets verscheept in voorjaar
Reden is dat met name de goedkope headsets als Samsung Gear VR en Google Cardboard minder in trek waren. Er werden nog maar 400.000 exemplaren verscheept, ook al omdat Samsung de Gear VR niet meer standaard met zijn Galaxy smartphones meelevert.
Lees verder