woensdag 12 september 2018

Recepten van vader als basis

Recepten van vader als basis

Tijdens het opruimen van spullen van zijn overleden vader, vond Arthur Kruijt boeken vol recepten voor drank op basis van natuurlijke grondstoffen. Het stimuleerde hem om het roer om te gooien en een distilleerderij te beginnen. Inmiddels samen met twee van zijn zoons.

Lees verder

'Blockchain gaat markt veranderen'

De Amsterdamse startup Kryha ademt blockchain. De drie jonge oprichters zijn al jaren actief binnen de internationale open source blockchain community waar ze nieuwe protocollen bedenken en ontwikkelen. Met die kennis helpen ze bedrijven de technologie te begrijpen en toe te passen.

Lees verder

Spotify voor leermiddelen

De werkdruk in het basisonderwijs is hoog. Leerkrachten staan voor grote klassen met aanzienlijke niveauverschillen tussen leerlingen. De Brabantse ondernemer Richard Bergmans biedt leerkrachten een helpende hand met slimme technologie. „Je kunt Briter zien als Spotify voor leermiddelen met voor elke leerling een persoonlijke afspeellijst."

Lees verder

Column: Maand van waarheid

Politiek wordt het de komende maanden spannend. De begrotingsbehandelingen beginnen volgende maand en zijn de eerste echte test voor de coalitie. Tot nu toe voerden ze vooral plannen uit van het vorige kabinet. Om de eigen plannen nog te realiseren moeten ze opschieten. De vraag is of de coalitie deze spanning aankan. Dit wordt de maand van de waarheid.

Lees verder

Altijd op zoek naar pareltjes

De producten van groothandel Van Verre komen overal vandaan. „Wij kopen eerlijke duurzame producten in van over de hele wereld", vertelt oprichtster Suzanne Mertens. „En we verkopen ze ook aan retailers wereldwijd. Onze klanten komen uit Tokio, Athene, New York, Nieuw Zeeland, noem het maar op."

Lees verder

Omzet uit biologische levensmiddelen omhoog

De omzet uit de verkoop van biologische levensmiddelen in Nederland is vorig jaar met 5 procent gestegen tot ruim 1,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bionext.

Lees verder

Column: Vrijheid van meningsuiting ondernemers onder druk

Waar hadden we het afgelopen weekend met z'n allen over? Juist! Over Lili en Howick. Dat bracht mij op de volgende vraag: kan een ondernemer het zich permitteren publiekelijk een mening te hebben? Is het verstandig als hij zijn persoonlijke visie ten aanzien van schrijnende maatschappelijke kwesties deelt op bijvoorbeeld social media?

Lees verder

Moet ik tandartsbezoek onder werktijd accepteren?

Wij doen niet moeilijk over een tandarts- of doktersbezoek maar nu heeft een medewerkster besloten haar hele gebit te renoveren. In de aankomende drie maanden staan negen tandartsafspraken gepland, allemaal onder werktijd. Moet ik dat accepteren?

Lees verder

Magisch bedrijf van broer en zus

Toverland in het Limburgse Sevenum is in nog geen twintig jaar uitgegroeid van een indoor pretpark voor klein grut tot volwaardig attractiepark voor de hele familie. In het park draait alles om magie.

Lees verder

Bewust maken met schuim

Maike van den Brand had moeite om natuurlijke verzorgingsproducten voor haar kinderen te vinden. Dat leidde - via een omweg – naar de introductie van haar eigen natuurlijke kinderverzorgingslijn Bubbles Bodycare.

Lees verder

Grote bedrijven helpen mkb bij Brexit

Bedrijven die direct of indirect geraakt worden door de Brexit, kunnen vanaf woensdag met vragen of hulp terecht bij een standaard groepje experts. Werkgeversorganisatie MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken hebben de zogeheten Brexit-buddies gelanceerd

Lees verder