donderdag 13 september 2018

Flinke kostenbesparing door latere AOW

Flinke kostenbesparing door latere AOW

De verhoging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar en 9 maanden heeft de schatkist vorig jaar 1,7 miljard euro opgeleverd. Dat bedrag had de overheid extra uit moeten geven als de pensioenleeftijd op 65 jaar was gebleven, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Nederlandse vrouw laag op emancipatieladder

Nederlandse dragen het minste bij aan de economie van alle West-Europese vrouwen, werken het minst, hebben het laagste inkomen en volgen het minst vaak een b├Ętastudie. Dat kost onze economie €100 miljard, heeft adviesbureau McKinsey becijferd.

Lees verder

Nog maar driekwart huizen heeft vaste telefoon

Het aantal vastetelefoonaansluitingen is in het tweede kwartaal weer verder teruggelopen. Uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat er 5,96 miljoen vaste aansluitingen zijn. Dat is een daling van 1,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar. In totaal heeft 75,6 procent van de huishoudens momenteel een vaste lijn.

Lees verder

Meer Amsterdamse huizen op Airbnb dan ooit

Steeds meer Amsterdammers verdienen wat bij door hun woning aan toeristen te verhuren. Er werden online al veel advertienties voor slaapruimte bij particulieren in Amsterdam, maar op 1 juli 2018 waren het er maar liefst 1500 meer dan een jaar daarvoor. Er zijn nu bijna 20.000 advertenties op Airbnb, een recordaantal.

Lees verder

Groei economie niet gevoeld

De economie bloeide in 2017, 3% erbij. Maar waar is die groei gebleven? Niet in de koopkracht, die steeg met slechts een half procentje. „Best raadselachtig", zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek over de cijfers die het bureau vandaag naar buiten brengt.

Lees verder

Economie groeide, maar gepensioneerde verloor koopkracht

Terwijl de economie in 2017 met bijna drie procent de sterkste groei in tien jaar doormaakte, zagen we dat niet terug in onze portemonnee. Gepensioneerden verloren zelfs 0,3 procent aan koopkracht, blijkt uit CBS-cijfers.

Lees verder

Hollandse tips op weg naar najaar

VANAVOND Wilt u weten hoe u de portefeuille kunt beschermen tegen het verslechterde beursklimaat en welke aandelen in het komende najaar juist in de schijnwerpers komen te staan?

Lees verder

Ouderen lopen geld mis van toeslagen

Ouderen weten vaak niet dat ze in aanmerking voor huur- en zorgtoeslag. Ze lopen hierdoor mogelijk jaarlijks duizenden euro's mis.

Lees verder

Dakkapel mag niet dubbel meetellen in WOZ-waarde

Een gemeente die een dakkapel op een agrarisch bedrijf als afzonderlijk onderdeel beschouwde bij de bepaling van de WOZ-waarde, is door de rechter teruggefloten. Alleen het toegenomen volume van het bedrijf zou mee mogen tellen bij de bepaling van de waarde.

Lees verder

'Kosten bouwvergunning lopen ver uiteen'

De verschillen in prijzen die gemeenten rekenen voor bouwvergunningen zijn 'onacceptabel', vindt de Vereniging Eigen Huis. Volgens de belangenclub van woningbezitters is de duurste gemeente wel 24 keer duurder dan de goedkoopste.

Lees verder

'Huren in Randstad twee keer zo duur als in provincie'

Wie in de vrije sector een huis wilde huren in Noord-Holland, betaalde gemiddeld €15,53 per vierkante meter per maand. In Friesland is dit bijna de helft, €8,31.

Lees verder