woensdag 15 augustus 2018

'Verouderd materiaal, zwaarder verkeer en krachten mogelijke oorzaken Genua'

'Verouderd materiaal, zwaarder verkeer en krachten mogelijke oorzaken Genua'
Verouderd materiaal, het door de jaren heen zwaarder geworden (vracht)verkeer en horizontale krachten in plaats van verticale waarvoor bruggen meestal ontworpen worden zouden drie mogelijke oorzaken geweest kunnen zijn voor het instorten van het brugdeel in Genua vandaag. Dat zegt Rob Nijsse,...
Lees verder

Aantal flex-docenten met kwart gestegen
Uitzend-docenten, zzp-leraren en tijdelijke onderwijzers: de flex-docent is in opkomst. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het CBS. In drie jaar tijd nam het aandeel docenten in het voortgezet onderwijs zonder vast contract met bijna een kwart toe.
Lees verder

Rusland en Turkije willen samen dollar-hegemonie doorbreken
De Nederlandse regering moet zich uitspreken over de lira-crisis in Turkije. Het zou de houding van Trump moeten afwijzen en begrip moeten tonen voor de economische situatie in Turkije. Dat vindt de Nederlands-Turkse Kamer van Koophandel. De val van de Turkse lira houdt de wereld al dagenlang bezig...
Lees verder

Gebrek aan specialisatie zet advocatenkantoren onder druk
Middelgrote advocatenkantoren hebben het moeilijk. Klanten kiezen steeds vaker voor concurrenten die zich beter hebben gespecialiseerd of goedkoper zijn. Sommige kantoren zagen hun omzet soms wel met tien procent dalen in drie jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Financieele Dagblad.
Lees verder

'Brussel schuld aan instorten brug Genua'
De hele nacht hebben reddingswerkers doorgewerkt op de rampplek in Genua waar gisteren een deel van een verkeersbrug instortte. Het dodental is aan het oplopen, maar de regering wijst intussen met de vinger naar Brussel.
Lees verder

Krijgt Brazilië een president achter de tralies?
Een rechter kan zijn kandidatuur nog verbieden, maar als het aan de gevangen Braziliaanse oud-president Lula ligt, doet hij in oktober mee aan de presidentsverkiezingen. Uiterlijk vandaag moet zijn kandidatuur worden ingediend en in de opiniepeilingen gaat hij aan de leiding.
Lees verder

Politiebonden kondigen nieuwe reeks protestacties aan
De politiebonden willen de onderhandelingen over een nieuwe cao weer oppakken. Maar om toch druk op de ketel te houden kondigen ze wel een reeks nieuwe protestacties aan.
Lees verder

Aanvang hoger beroep Mladic
Het Joegoslaviëtribunaal ging vorig jaar dicht, maar toch begint vandaag de voorbereidende zitting voor het hoger beroep van de Bosnisch-Servische legerleider Mladic. Hij werd in november tot levenslang veroordeeld door het tribunaal.
Lees verder

Aso-AZC's peperduur
In 2017 gaf de overheid 1,2 miljoen euro uit aan aso-AZC's, maar slechts 36 asielzoekers worden er opgevangen, schrijft de Volkskrant vandaag. De krant berekende dat de speciale opvang ruim 177.000 euro per asielzoeker kost. Maar Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid voor het CDA, zegt dat het...
Lees verder

Nederlanders bewegen én zitten veel
Nederlanders zwemmen, tuinieren en wandelen massaal. Sterker nog: tachtig procent van de Nederlanders doet het wekelijks en daarmee lopen we op kop in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van de Eurobarometer, schrijft Trouw.
Lees verder

Nederlandse groentepizza's ook in Britse supermarkt
Een paar jaar geleden klopte Manon van Essen, oprichter van Magioni platzak aan bij Albert Heijn of daar misschien interesse was om haar groentepizza's te verkopen. Nu verkoopt ze dagelijks 13.000 pizza's én heeft ze de stap naar Groot-Brittannië gemaakt.
Lees verder

Start-up Easee meet online je ogen
Met de online oogmeting van Easee komt er geen opticien meer te pas aan het regelen van een bril. De high-tech start-up heeft groeikapitaal ontvangen van Nimbus Ventures.
Lees verder