zaterdag 11 augustus 2018

Spreken met digitaal design

Spreken met digitaal design

Met zijn designstudio Momkai is Harald Dunnink (37) verantwoordelijk voor de digitale omgeving van klanten als Red Bull Studios en Imperial College London. De Engelstalige versie van het journalistieke platform De Correspondent – waar hij creatief directeur van is – wordt later dit jaar in New York gelanceerd. Voor Dunnink beperkt ondernemen zich allang niet meer tot Nederland.

Lees verder

Minder mkb'ers vragen om hulp

Het aantal midden- en kleinbedrijven met financiële problemen is in het tweede kwartaal van dit jaar afgenomen. Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) profiteren met name ondernemers in de horeca en de detailhandel van de positieve economische ontwikkelingen. Zelfstandigen in de zorgsector doen het in doorsnee wat minder.

Lees verder

Cultuur in hapklare brokken

Veel mensen willen wel naar het theater, maar zien op tegen de lange zit, de hoge prijzen of de mogelijke teleurstelling als het toch niet aan de verwachting voldoet. Met TapasTheater neemt Tessa Harmsen deze drempels weg. Bezoekers krijgen er voorstellingen van twintig minuten geserveerd.

Lees verder

Recordaankopen zonnepanelen

Nooit eerder bestelden particulieren en bedrijven zoveel zonnepanelen als in de eerste helft van dit jaar. 2018 wordt daarmee recordjaar voor de leveranciers en handelaren in zonnepanelen handelen.

Lees verder

Moeten werkgevers lonen jaarlijks indexeren?

We zijn bezig met een review van onze arbeidsvoorwaarden. Dat heeft ons tot de volgende vraag: zijn wij verplicht zijn om de lonen ieder jaar te indexeren?

Lees verder

Wereldreis overboord door 'grap'

Toen Renate de Klein en Frank Hanssen 'voor de grap' een keer hun zelfgemaakte veganistische taartjes verkochten op een Rotterdamse markt, wonnen ze meteen de prijs voor beste foodconcept. „We stonden op het punt om een wereldreis te maken, maar besloten de plannen om te gooien", vertelt Hanssen.

Lees verder

Koel blijven bij stroomuitval

In tientallen landen ter wereld is stroomvoorziening geen vanzelfsprekendheid. De stroom valt er met grote regelmaat uit. Eén van de problemen die daardoor ontstaan is gebrek aan koeling waardoor voedsel en medicijnen bederven. De Nederlandse startup Coolfinity pakt dat probleem aan met hun innovatieve koelsysteem.

Lees verder

Jubilerend Christine le Duc in Nederlandse handen

Het is de winkel die iedereen kent, maar waarvan niemand ooit zegt naar binnen te gaan. Maar Christine le Duc, sinds kort weer in Nederlandse handen, wil dat klanten van de erotiekwinkels niet meer besmuikt met de kraag omhoog naar binnen stappen.

Lees verder

Praktijkonderwijs voor uitblinkers

Uit frustraties over het gebrek aan vernieuwing binnen hun eigen studie, startten Marco van der Werf (28) en Dennis Berkhof (26) twee jaar geleden met BIT students. Door bedrijven te helpen bij innovatieve projecten, scheppen ze hun eigen betaalde praktijkonderwijs. Vanaf begin 2019 geven ze ook mbo-leerlingen die kans.

Lees verder

Zondebok slachthuis krijgt ruim twee ton bij ontslag

Slachthuis Ameco uit Apeldoorn moet een ontslagen manager meer dan twee ton aan schadevergoeding geven, omdat de man onterecht ontslagen is. Het bedrijf probeerde van hem de zondebok te maken van twee mislukte NVWA-keuringen.

Lees verder

Financieel weekoverzicht: bang om te verliezen

Een mens lijdt nog het meest van het lijden dat hij vreest – en de bezoekers van DFT.nl zijn niet veel anders. De best gelezen artikelen van de afgelopen week gaan bijna allemaal over de angst om iets kwijt te raken.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.