vrijdag 10 augustus 2018

Hema op ramkoers met 24 franchisenemers

Hema op ramkoers met 24 franchisenemers
Hema zegt de contracten met 24 franchisenemers op en legt daarmee een bom onder de samenwerking. Het FD heeft de brief ingezien die naar de winkels is gestuurd. Er is al tijden een conflict tussen Hema en de franchise-ondernemers. De Hema-franchisers hebben zich verenigd in de Vereniging...
Lees verder

Ryanair vliegt door met andere piloten
Piloten van Ryanair mogen vandaag in Nederland van de rechter staken, maar dat zal niet ten koste gaan van vluchten. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt. Piloten uit andere landen, zoals België, zullen het werk van de stakende piloten overnemen.
Lees verder

Vier dagen werken, vijf dagen betaald worden
Het klinkt als een prachtige deal: vier dagen werken, één dagje 'sudderen op ideeën'. En dan toch voor vijf dagen betaald krijgen Je zou zeggen: geen bedrijf dat daar intrapt, maar toch zie je deze constructie steeds meer.
Lees verder

21 en (bijna) miljardair: hoe doe je dat?
Vandaag blaast Kylie Jenner 21 kaarsjes uit. Kylie ken je misschien wel als een van de zusjes in de realityserie Keeping up with the Kardashians. Dat ze 21 wordt is niet zo bijzonder, maar wat wél bijzonder is: ze is bijna miljardair. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?
Lees verder

Premium tanken kan op steeds minder plekken
Het aantal tankstations waar je premium brandstoffen kunt tanken neemt in rap tempo af. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij Travelcard, gebaseerd op de verkrijgbaarheid van dergelijke brandstoffen in de periode van 2015 tot nu. Het gaat om merken als V-Power, Ultimate en Excellium. Het...
Lees verder

Ruim 30 procent Europese vluchten vertrekt deze zomer te laat
Het regent vertragingen op Europese vluchten. Deze zomer vertrekt ruim 30 procent van de vluchten niet op tijd, dat was vorig jaar nog ruim 8 procent minder. Dat blijkt uit cijfers over juni en juli die BNR heeft opgevraagd bij Vlucht-vertraagd.nl. Eindhoven Airport scoort het slechtste in heel...
Lees verder

Meer stakingen Ryanair op komst
Als Ryanair de komende dagen niet met toezeggingen komt, is de kans levensgroot dat komende week meer stakingen volgen, zegt Joost van Doesburg van VNV. Dan mogen er geen stakingsbrekers worden ingezet en worden reizigers dus wél gedupeerd.
Lees verder

Kloof in Eredivisie groeit
Vanavond begint de Eredivisie weer. De competitie die gedomineerd wordt door Ajax, Feyenoord en PSV. En de verwachting is dat de kloof tussen deze ploegen en de subtop steeds groter wordt, want de rest moet het met steeds kleinere budgetten doen.
Lees verder

Turkse lira in vrije val
De beurzen in Europa gaan naar beneden vanwege grote zorgen om Turkije. Het vertrouwen in de Turkse economie en vooral de Turkse munt, is compleet weg.
Lees verder

Politie wil straf voor hoge functionarissen
De Nationale Politie wil een tiental hoge politiefunctionarissen financiële sancties opleggen. Dat schrijft het NRC. De medewerkers zouden met regelmaat kaartjes voor concerten en voetbalwedstrijden hebben aangenomen van, de inmiddels ontslagen, Amsterdamse politiecommandant Ad Smit.
Lees verder

Staakt-het-vuren Israël en Palestina
Het conflict tussen Israël en de Palestijnen is de afgelopen dagen weer flink opgelaaid. De VN en Egypte hebben met man en macht geprobeerd om een nieuwe oorlog in Gaza te voorkomen. Volgens verschillende bronnen, waaronder Reuters, is er nu een staakt-het-vuren.
Lees verder

Kinderdagverblijven laten kinderen geen risico's meer nemen
Kinderdagverblijven laten kinderen te weinig risico's nemen tijdens het spelen. Dat schrijft het AD. Zo mogen kinderen niet meer van trappetjes springen. De kinderdagverblijven zouden bang zijn voor panische ouders en controles van de inspectie. Maar Gjalt Jellesma, voorzitter van Boink, de...
Lees verder