donderdag 9 augustus 2018

Flinke boete voor misleiding op TripAdvisor

Flinke boete voor misleiding op TripAdvisor
Een Australische keten van vakantieappartementen heeft een boete gekregen van bijna 2 miljoen euro wegens misleiding op TripAdvisor. Het bedrijf verstuurde e-mails aan gasten met de vraag een recensie te plaatsen maar haalde de e-mailadressen van mensen die een negatieve ervaring hadden uit de verzendlijst.
Lees verder

'Inflight wifi belangrijk voor zakenreizigers, jongeren en gezinnen'
Meer dan de helft van de vliegtuigpassagiers vindt het van cruciaal belang dat er wifi aan boord beschikbaar is. Twee derde zegt 'waarschijnlijk' opnieuw te zullen boeken bij een luchtvaartmaatschappij als die een hoge kwaliteit internetverbinding aanbiedt.
Lees verder

NFC wapen in de strijd tegen namaak
Een nieuw wapen wordt ingezet in de strijd tegen namaakartikelen: Sneaker Con, organisator van grote sneakerbeurzen, heeft een app gelanceerd waarmee je sportschoenen kunt identificeren.
Lees verder

Langverwachte AR-bril Magic Leap alleen voor ontwikkelaars
De langverwachte AR-bril van Magic Leap is eindelijk beschikbaar, maar net als bij de introductie van Microsofts HoloLens alleen voor ontwikkelaars. En die moeten daar fors voor betalen: 2295 dollar.
Lees verder

Warner stapt uit Spotify
Warner Music Group is uit Spotify gestapt. Het bedrijf heeft zijn belang voor 504 miljoen dollar verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar artiesten.
Lees verder

Ster introduceert tool voor lokale videocampagnes
Reclameverkoper Ster introduceert een tool voor bedrijven met een klein budget om zelf een videocommercial (pre-roll) te maken voor de online kanalen van de publieke omroep zoals NPO Start.
Lees verder

Geen vergunningen meer voor apptaxi's in New York
De stad New York stelt paal en perk aan het aantal vergunningen voor alternatieve taxibedrijven als Uber en Lyft. Het komende jaar verstrekt de stad geen vergunningen meer.
Lees verder

T-Mobile Nederland kampt met concurrentiedruk, regulering en dalende handsetverkoop
De resultaten van T-Mobile Nederland staan onder druk. De totale omzet daalde 8 procent naar 318 miljoen euro, het bedrijfsresultaat daalde eveneens met 8 procent naar 109 miljoen.
Lees verder

VodafoneZiggo lijdt 5,1 miljoen verlies, 10.000 klanten minder
VodafoneZiggo heeft in het tweede kwartaal 5,1 miljoen euro verlies geleden, terwijl in het eerste kwartaal nog 31,2 miljoen aan operationele winst werd geboekt. Ook de omzet daalde, met 37,6 miljoen euro naar 934 miljoen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.