woensdag 11 juli 2018

Seminar: Visie en tips 2e helft 2018

Seminar: Visie en tips 2e helft 2018

Na de voortvarende start van 2018, laten de aandelenmarkten steeds meer volatiliteit zien. De opspelende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en andere landen speelt hierin een grote rol. Gaat het beursklimaat in de tweede helft van het jaar verslechteren of breekt de zon snel weer door? En welke aandelen op het Damrak gaan de show stelen?

Lees verder

Veel Nederlanders zien brood in zonnepaneel

Ruim een derde van de Nederlanders is bereid zonnepanelen te kopen als die investering binnen tien jaar is terugverdiend. Het animo wordt nog groter als het aankoopbedrag zich sneller uitbetaalt, meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Lees verder

Provincies zetten in op slim laden

De provincies Gelderland en Overijssel gaan een proef houden met het slim opladen van elektrische auto's. Daartoe gaan ze 2250 extra laadpalen plaatsen in de openbare ruimte waar 4500 auto's tegelijkertijd kunnen laden.

Lees verder

Starter buitengesloten op woningmarkt

Starters komen er nauwelijks nog aan te pas op de woningmarkt, blijkt uit nieuwe cijfers. Het aantal hypotheekaanvragen van mensen die voor het eerst een huis gaan kopen, daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 9,2%, meldt gegevensverwerker HDN. Tegelijkertijd groeide het totaal aantal aanvragen voor een hypotheek juist met 5,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Veel kantoren in regio Amsterdam nu woningen

Een recordaantal kantoren in de zogeheten Metropoolregio Amsterdam is vorig jaar omgebouwd tot woningen. In totaal ging het om een half miljoen vierkante meter. In meer dan de helft van die ruimte wordt nu gewoond.

Lees verder

ACM sommeert malafide bedrijf VakantieGarant

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) sommeert reisbureau VakantieGarant per direct te stoppen met het misleiden van consumenten. De aanbieder riskeert een dwangsom van maximaal 125.000 euro.

Lees verder

Ouderen zetten hypotheek tot hun negentigste vast

Bijna-gepensioneerden maken volop gebruik van de extreem lage hypotheekrente, en van de nieuwe mogelijkheden die de Nationale Hypotheekgarantie biedt. Eén op de tien vijftigers en zestigers zet de rente zelfs voor dertig jaar vast, meldt de Hypotheekshop.

Lees verder

Wat koop je voor één Cristiano Ronaldo?

Voetbalclub Juventus betaalt €112 miljoen om Cristiano Ronaldo over te nemen van Real Madrid. Wat hadden ze nog meer met dat geld kunnen doen?

Lees verder

Autoroute du 'kassa!'

Vakantiegangers op weg naar het zuiden met een dakkoffer, surfplanken of fietsen op hun personenauto zijn massaal de dupe. Bij het passeren van de tolpoortjes op de Autoroute du Soleil betalen zij de hoofdprijs, omdat de meetapparatuur ze voor een bestelbus aanziet: kassa!

Lees verder

Consumentenbond in zee met claimclub

De Consumentenbond en claimorganisatie Consumentenclaim bundelen de krachten in een joint venture. De Consumentenbond Claimservice moet de schrik van het frauderende bedrijfsleven worden.

Lees verder

Veel meer elektrische auto's verkocht

Verkopers van elektrische auto's hebben het afgelopen halfjaar goede zaken gedaan. Naar omzet gemeten is de verkoop van de voertuigen meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, berekende ING.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.