vrijdag 6 juli 2018

Rabo sluit eerste klanten we.trade aan

Rabo sluit eerste klanten we.trade aan
Rabobank heeft de eerste klanten live transacties laten uitvoeren via we.trade, het Europese handelsplatform op basis van blockchaintechnologie. Het platform vereenvoudigt internationale handelstransacties en is een initiatief van negen banken.
Lees verder

Merkel vreest braindrain rondom AI
Bondskanselier Angela Merkel vreest dat de grote techbedrijven Duits AI-talent op grote schaal gaat inpikken. Dat gaat ten koste van start-ups en lokale organisaties.
Lees verder

Curator: schuld Athleteshop 4,4 miljoen euro
Atheleteshop, dat handelde in vrijetijdsartikelen, waaronder vooral sportmaterialen, heeft vorig jaar 23,5 miljoen netto omzet gedraaid met een verlies van 3,6 miljoen euro. Dat schrijft curator P.T. Bakker van BENK Advocaten.
Lees verder

EU stelt deadline voor databescherming VS
Het Europees Parlement wil dat de VS beter aan de Europese voorwaarden rondom databescherming voldoen. Zo niet, dan moet het bestaande Privacy Shield-akkoord worden opgeschort.
Lees verder

300 TCA taxi's krijgen interactieve tablet
Het Amsterdamse Cabture gaat 300 taxi's van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) voorzien van een zogeheten Cabtab. Dat is een interactieve tablet die passagiers onder meer toegang biedt tot entertainment, informatie en gratis wifi.
Lees verder

Canal Digitaal pakt de draad van online live tv weer op
T-Mobile en KPN zagen er geen brood meer in, maar satellietaanbieder Canal Digitaal lanceert twee nieuwe online abonnementen Vol en Bomvol waarmee de consument live tv kan kijken via de smartphone, tablet of laptop.
Lees verder

Gear S3 en Gear Sport als Special Edition
De Samsung Gear S3 en Gear Sport zijn nu ook als Special Edition verkrijgbaar. In de Special Editions gaat volgens Samsung tijdloos design hand in hand met geavanceerde technologie. Met het klassieke ontwerp - ronde wijzerlaat en massieve metalen horlogeband – hebben de Gear S3 Frontier, Gear S3 Classic en Gear Sport het uiterlijk van een 'gewoon' hoogwaardig horloge.
Lees verder

Deelfietsdienst Obike wankelt
Deelfietsdienst oBike is in de problemen gekomen nadat het bedrijf noodgedwongen is gestopt in thuismarkt Singapore. Woedende klanten willen hun borg terug, maar de 4,3 miljoen Amerikaanse dollar is besteed aan de aanschaf van fietsen die ondanks een deadline nog altijd niet van de straat zijn gehaald.
Lees verder

China domineert Apple App Store in downloads en bestedingen
Chinese softwarebedrijven domineren steeds vaker de downloadlijsten van de Apple App Store, meestal volledig dankzij downloads in China zelf. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktvorser App Annie.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.