vrijdag 6 juli 2018

Octrooiblog: Uitvindingen met hoge plakfactor

Octrooiblog: Uitvindingen met hoge plakfactor
Rol plakband

Het plakband is op 8 september jarig. Precies 87 jaar geleden begon 3M met de productie ervan. Richard Drew heeft het plakband in 1930 uitgevonden.

Lees verder

Octrooiblog: Polaroid filtert schittering weg
Zonnebril

Handig in de zomer, zo'n zonnebril die schitteringen weg filtert. Zo heb je minder last van zonlicht dat weerkaatst op water of een nat wegdek.

Lees verder

Octrooiblog: Het geheim van de ultieme paperclip
paperclips

De paperclip. Wat valt daar nog aan te verbeteren? Veel, te oordelen naar het aantal varianten en alternatieven. Maar hoe ziet de ultieme paperclip eruit? En is die te beschermen?

Lees verder

Octrooiblog: Chocolade-hazelnootpasta, binnenkort ook erfgoed?
Nutellaverpakkingen van klein naar groot

Op 5 februari is het Wereld Nutelladag! Niet slecht voor een potje broodbeleg. Bijna overal ter wereld te koop, en al meer dan 50 jaar in ongewijzigde vorm.

Lees verder

Octrooiblog: Vuil spel in de schoonmaakbranche
Octrooiblog schoonmaker thumb

De schoonmaakbranche imiteert en kopieert veel. Op schoonmaakbeurzen houden de deelnemers dan ook nauwlettend in de gaten wat er in de stand van de concurrentie ligt.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.