donderdag 12 juli 2018

'Nederland brouwt fantastisch lekker bier en weet het ook nog goed te verkopen'

'Nederland brouwt fantastisch lekker bier en weet het ook nog goed te verkopen'
Deze zomer zoeken wij bij BNR uit waar Nederland in uitblinkt. Vandaag: het exporteren van bier. Want Nederland is klein maar fijn, zegt Henry Reuchlin van het Bierbureau. Ook gaat onze verslaggever langs bij bierbrouwerij Gebrouwen door Vrouwen, waar hij een heus zeewierbiertje probeert.
Lees verder

Trump: NAVO-norm naar vier procent
Premier Rutte was lovend over het optreden van Donald Trump op de NAVO-top. Hij vond dat Trump' stijl kon helpen met het opschroeven van de defensie uitgaven van de NAVO-landen. Zelf bleef hij echter vaag over wat Nederland gaat doen om twee procent van het BNP uit te geven aan defensie. 'Trump...
Lees verder

Nederland ook in de top van zelfrijdende auto's
We zijn misschien een klein land, en we doen niet mee aan het WK, maar als het gaat om dijken, tv-formats, DJ's en ga zo maar door, dan blazen we internationaal een goede partij mee. De hele zomer Koplopers bij BNR! Wij zijn bijvoorbeeld heel goed in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.
Lees verder

Pizzabaas weg na racistische uitglijder
De oprichter, grootaandeelhouder én chairman van Papa John's stapt op. Uithangbord John Schnatter blijkt een nachtmerrie voor het aandeel.
Lees verder

Leeftijdsdiscriminatie op de werkvloer
Het is allang verboden en toch gebeurt het nog volop: vacatures waarin wordt gediscrimineerd op leeftijd.
Lees verder

'Help jonge werknemers met stress'
Leidingggevenden moeten veel meer doen om te voorkomen dat jonge medewerkers te maken krijgen met stress op de werkvloer, zegt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.
Lees verder

'Aantal grote grazers moet nóg verder omlaag'
Zelfs met de voorgestelde vermindering blijft het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen te groot, zegt emeritus hoogleraar natuurbeheer Frank Berendse.
Lees verder

'Lees geen Twitter, Femke!'
Femke Halsema wordt vanavond geïnstalleerd als burgemeester van Amsterdam. Guusje ter Horst heeft wel wat tips voor haar.
Lees verder

'Open kantoor moet huiselijke situatie nabootsen'
Een open kantoor zonder tussenschotjes leidt, verrassend genoeg, tot 70 procent minder contact tussen medewerkers, blijkt uit onderzoek van de Harvard Business School. Matthé van Baalen, senior consultant bij adviesbureau Arcadis, zet toch wat vraagtekens bij die uitkomst.
Lees verder

De Brief voor de Koning wordt Netflix serie
Het klassieke kinderboek 'Brief voor de Koning' van Tonke Dragt is aangekocht door streamingdienst Netflix. Zij gaan er een Netflix Original serie van maken. 'Het blijft een geweldig verhaal, en daarom kan het die kracht hebben, zowel als boek als op film', zegt Manja Heerze van uitgeverij Leopold.
Lees verder

Oer-Hollands Pokon in Britse handen
Het plantenvoedselbedrijf wordt overgenomen door Evergreen Garden Care. Een belangrijke stap, zegt Pokon-directeur Heleen van Benthem.
Lees verder

'Het is volslagen onvoorspelbaar wat er gebeurt'
Dit zegt Titia Ketelaar, oud-correspondent in Londen over de 'White Paper' die Theresa May vandaag presenteert met daarin de eisen die het Verenigd Koninkrijk stelt aan de Brexit. Eindelijk iets meer duidelijkheid, zou je denken. Maar dan? Mays paper moet door haar eigen Conservatieve Partij...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.