donderdag 5 juli 2018

Een nieuwe kijk op blik

Een nieuwe kijk op blik

Eten uit blik is duurzaam, gezond en makkelijk. Toch zit een negatief imago ingeblikt voedsel in de weg. Maartje Schoolderman (31) wil daar verandering in brengen met vanBLIK; basismaaltijden in blik.

Lees verder

Kan werkgever recht op WW garanderen?

Wij hebben een medewerker een vaststellingsovereenkomst (VSO) aangeboden ter beëindiging van zijn dienstverband. Hierin bevestigen we dat het ontslag niet aan de werknemer te wijten is, we rekening houden met de geldende opzegtermijn en een beëindigingsvergoeding aan hem betalen. Hij wil alleen tekenen als wij hem garanderen dat hij een WW-uitkering krijgt. Kunnen wij dat?

Lees verder

Ondernemen met goede koffie

Een communicatiebureau en koffiebar mét catering ineen: volgens zussen Fabienne en Pelou Bouland is het de perfecte combinatie. De cashflow blijft stabiel – koffie reken je meteen af - en aan de bar kunnen zakelijke contacten worden gelegd.

Lees verder

Aantal startende bedrijven piekt

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn meer bedrijven gestart dan in dezelfde periode in de afgelopen vijf jaar. Tegelijkertijd sloten ook meer bedrijven de deuren dan in die jaren, becijferde de Kamer van Koophandel. In beide gevallen betreft het vooral zzp'ers.

Lees verder

Vacatures volgen internetgedrag

Veel bedrijven hebben moeite met het aantrekken van talent. Ze vissen daarbij allemaal in de kleine vijver van actief werkzoekenden. De technologie van Wonderkind verviervoudigd het bereik door vacatures ook te tonen aan mensen die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel geknipt zijn voor de functie.

Lees verder

Column: Nieuwe economie

De reden dat we er maar niet in slagen grote stappen te zetten in de ontwikkeling van een duurzamere samenleving, ligt voornamelijk aan de weeffout in het huidig economisch systeem.

Lees verder

Duurzaam kweken van vis

Kweekvis heeft een slechte reputatie en wordt ook wel aangeduid als de nieuwe plofkip. In het Zeeuwse plaatsje Kats laten Ohad Maiman en Kees Kloet zien dat het kweken van vis op een duurzame manier mogelijk is. Zonder gebruik van antibiotica en pesticiden. Een jaar nadat de eerste Dutch Yellowtail van Zeeuwse bodem gepresenteerd werd, lonkt een tweede kwekerij in de Verenigde Staten.

Lees verder

Grenzen stellen aan bereikbaarheid op vakantie

De helft van werkend Nederland checkt op vrije dagen geregeld zijn werkmail. Zelfs als de afwezigheidsassistent is ingeschakeld. Dat blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van Tele2.

Lees verder

De toekomst mooier kleuren

Het duurzame verfmerk Fairf wil de traditionele verfmarkt opschudden. „Er is heel weinig vernieuwing binnen deze markt. Daar willen wij verandering in brengen", aldus Laurens van Dort, bedenker en oprichter van het bedrijf. „Met een product dat deugt en de kritische consument aanspreekt."

Lees verder

Doorstart voor zonnelampenmaker WakaWaka

De vorige maand failliet verklaarde zonnelampenfabrikant WakaWaka maakt een doorstart. TSM Business School neemt de merknaam en de resterende voorraden van de Haarlemse onderneming over, zo maakt de onderwijsinstelling uit Enschede bekend.

Lees verder

'Afschaffen subsidie nekslag voor mkb'ers'

Mkb-ondernemers in de metaalbewerking vrezen dat de instroom van nieuwe werknemers fors terugloopt als de subsidie voor het beroepsbegeleidende leertraject (bbl) wordt afgeschaft. Zeker 20 tot 40% van de bedrijven zal daardoor geen leerlingen meer opleiden.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.