zondag 8 juli 2018

Bijna alle bussen accepteren geen cash meer

Bijna alle bussen accepteren geen cash meer

Op bijna alle bussen in het land is het niet meer mogelijk met contant geld een kaartje te betalen. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het verdwijnen van cash uit de bus moet de veiligheid ten goede komen. Het moet zorgen voor minder overvallen.

Lees verder

Amazon opent aanval met Prime Day in Nederland

Nederlandse bedrijven als bol.com en Wehkamp moeten zich toch echt zorgen gaan maken, nu Amazon in Nederland zijn tanden laat zien door het wereldwijde online winkelevenement Amazon Prime Day ook in ons land te houden.

Lees verder

Consumentenbond: provisie bij schadeverzekering onduidelijk

Verzekeraars zijn niet duidelijk genoeg over welk gedeelte van de premie voor schadeverzekeringen naar de klant gaat en hoeveel de tussenpersoon opstrijkt, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Die roept verzekeraars op om transparanter te zijn over waar klanten voor betalen.

Lees verder

Fiscus moet BSN uit btw-nummers halen

De Belastingdienst mag niet langer het burgerservicenummer (BSN) van ondernummers in hun btw-nummer zetten. Dat is in overtreding met de wet, meldt de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Lees verder

Kamervragen over onbereikbare Belastingtelefoon

Kamerleden Lodders (VVD) en Omtzigt (CDA) willen van staatssecretaris Snel (Financiën) weten hoe het kan dat de Belastingtelefoon zo slecht bereikbaar is. Zij stellen vragen naar aanleiding van berichtgeving in deze krant.

Lees verder

Topbestuurder werkt tien uur per dag

Het is wetenschappelijk aangetoond: de hoogste baas van uw organisatie heeft het écht druk.

Lees verder

'Zorgpolis kiezen moet makkelijker'

Zorgverzekeraars zouden hun aanbod van basisverzekeringen veel overzichtelijker moeten presenteren. Doordat dit nu niet gebeurt, betalen miljoenen consumenten nu te veel voor hun zorgpolis. Dat stellen de Autoriteit Consument & Markt (ACNM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op basis van eigen onderzoek.

Lees verder

Tijd om te denken aan oversluiten

De hypotheekrentes staan nog altijd op historisch lage punten. Maar de kans dat het tij binnenkort gaat keren is groot. Voor wie nog een korte looptijd op zijn hypotheek heeft, is dit hét moment om aan oversluiten te denken, zeggen experts.

Lees verder

Column: Hybride auto zoekt laadpaal

Simon* hakt in februari definitief de knoop door, hij gaat een hybride auto kopen. Omdat hij bij zijn huis geen oprit voor een eigen parkeerplek heeft, is hij van de gemeente afhankelijk voor een laadpaal in de buurt van zijn woning. Naar de dichtstbijzijnde is het zo'n 600 meter lopen en dat vindt Simon te ver weg.

Lees verder

Column: Verzekeraars gooien premies weer omhoog

Journalist Marieke Henselmans ruilde haar Volvo V40 in voor een nieuwer exemplaar. Maar autoverzekeraar Ohra verraste haar daarna onprettig met een premieverhoging: van €440 naar €640 (+ 45%!). Bij de nieuwe auto hoorden volgens de verzekeraar nieuwe voorwaarden, met als gevolg het verlies van twee kortingen, en dus een fors hogere prijs.

Lees verder

Column: Neem op tijd maatregelen

Deze week werd bekend dat de financiële positie van pensioenfondsen in juni 2018 stabiel is gebleven. Daarmee zijn de problemen nog niet uit de lucht en verwachten veel pensioenfondsen de pensioenen de komende jaren nog niet te kunnen verhogen. Belangrijke informatie maar wat kunt u ermee?

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.