vrijdag 6 juli 2018

'Anticipeer dat die rente omhoog gaat, want dat gaat zeker gebeuren'

'Anticipeer dat die rente omhoog gaat, want dat gaat zeker gebeuren'
Bedrijven, pas op want de rente gaat stijgen! De waarschuwing komt van Cees van Lede, commissaris bij Philips Lighting, oud-bestuursvoorzitter van Akzo Nobel, én voormalig commissaris bij onder meer Air France KLM. Volgens Van Lede wordt de rentestijging een belangrijk thema voor 2019. In Boardroom...
Lees verder

Verzekeraars beleggen voortaan uitsluitend duurzaam
Verzekeringsmaatschappijen gaan premiegeld alleen nog maar duurzaam investeren. Daarvoor heeft de sector een convenant ondertekend met meerdere NGO's en de overheid. Ze hielden in hun beleggingsbeleid al rekening met allerlei normeringen, maar dat zal voortaan in nauwe samenspraak zijn met NGO's....
Lees verder

'Verkeersleiders moeten soms metalen boxjes naar elkaar gooien'
De verkeerstoren van Schiphol gaat helemaal op de schop. Er komt een moderner computersysteem en er komen meer werkplekken. En tijdens die grootscheepse verbouwing gaat het vliegverkeer natuurlijk gewoon door, dus ook het werk van de luchtverkeersleiding.
Lees verder

90 spoeddebatten mogen met reces
De Tweede Kamer zet vandaag een punt achter het parlementaire jaar, om te beginnen aan een lang zomerreces. De komende twee maanden blijft zodoende een enorme lijst van 90 spoeddebatten onaangeroerd - aangevraagd door diezelfde Kamerleden, omdat ze niet konden wáchten om juist over deze onderwerpen...
Lees verder

Ploumen de fout in met Whatsapp over Postema
PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen ging vandaag de fout in met een Whatsapp-bericht naar Lodewijk Asscher over partijlid André Postema. Dit bericht verscheen in het openbaar, waardoor de politica door het stof moest.
Lees verder

Amerika en China in handelsoorlog
President Donald Trump gaat het gevecht aan met de Chinese Draak. China en Amerika zitten nu officieel in een handelsoorlog.
Lees verder

Tekort verpleegkundigen vertraagt operaties
Een tekort aan verpleegkundigen veroorzaakt uitstel van operaties en noodgedwongen verplaatsing van patiënten naar andere ziekenhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van de Federatie Medisch Specialisten.
Lees verder

Netflix stopt met geschreven reviews
Netflix verwijdert deze zomer de mogelijkheid om een geschreven review achter te laten bij wat je gekeken hebt. Een Netflix-woordvoerder laat aan CNET weten dat de functie steeds minder werd gebruikt. Ook de bestaande reviews worden verwijderd. De manier van niet-geschreven reviews is ook al...
Lees verder

Kan harde brexit voorkomen worden?
Een belangrijke dag voor de Britse premier Theresa May: vandaag probeert zij een harde brexit te voorkomen. May heeft het kabinet uitgenodigd op haar landgoed om duidelijkheid te verschaffen over de toekomstige relatie met Europa.
Lees verder

Hollandse bakstenen populair onder expats
Expats investeren graag in Hollandse bakstenen. Niet alleen in de randstad, maar ook in andere regio's van Nederland. Dat zegt de Hypotheekshop.
Lees verder

'Energiedrank veroorzaakt gezondheidsrisico's'
Jongeren lopen gevaar omdat ze te veel energiedrankjes drinken. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 19.000 jongeren hierdoor gezondheidsrisico's lopen. Staatssecretaris Paul Blokhuis vindt dat daar iets aan moet veranderen.
Lees verder

Op vakantie met de elektrische auto
De zomervakantie begint voor het zuiden van ons land. Dat betekent dat dit weekend grote groepen vakantiegangers de auto pakken. Een deel daarvan kiest voor de elektrische auto. BNR zocht uit hoe ver je dan komt.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.