dinsdag 12 juni 2018

Platooning merkonafhankelijk ziet levenslicht

Platooning merkonafhankelijk ziet levenslicht
Merkonafhankelijk truck platooning. Dat is het doel van het Ensemble consortium. De uitdagende reis begon begin juni met een startbijeenkomst in Eindhoven.
Lees verder

Omzet en personeelstekort groeien in transportsector
De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar viel opnieuw hoger uit dan dezelfde periode een jaar eerder. De andere kant van de medaille is het personeelstekort. Het gebrek aan mensen liep eveneens fors op.
Lees verder

'Investeren in ICT zie ik als overlevingstechniek'
In hoeverre draagt het investeren in ICT bij aan het verbeteren van het rendement van een logistieke onderneming? Het was de centrale vraag tijdens het tiende ITT-event, georganiseerd door leverancier Trimble Transport & Logistics. Dagvoorzitter Tom van Woensel: "Mijn ervaring wijst uit dat je vooral rendement genereert door mensen hun werkwijze aan te laten passen en slimmer gebruik te laten maken van ICT."
Lees verder

Robotproducent Starship krijgt miljoenen en nieuwe ceo
Miljoenen aan investeringen en een nieuwe cep luiden een nieuwe periode in voor robotproducent Starship, De maker van slimme, autonome bezorgvoertuigen wil groeien in Amerika en Europa,
Lees verder

Johannes Ritsma wint eerste NK Veiligste Chauffeur
De eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur is zaterdag gewonnen door Johannes Ritsma uit Surhuisterveen. Tijdens de finale, die plaats vond op de Automotive Campus in Helmond, streden tien Nederlandse chauffeurs om de felbegeerde titel.
Lees verder

Binnenvaartterminal Tilburg test slimme containerscanner
Containers slimmer en sneller overslaan. Om dat doel te bereiken test het Havenbedrijf Rotterdam de komende maanden een identificatie- volgsysteem op Barge Terminal Tilburg.
Lees verder

Platform stimuleert ketensamenwerking in Noord-Limburgse sierteelt
Het 4C Spring Platform moet de regionale daghandel in Noord-Limburg efficiƫnter, duurzamer en slimmer maken door ladingstromen te combineren. Tien sierteeltkwekers en twee logistiek dienstverleners zien brood in dit project en zijn er nu mee aan de slag. Uiteindelijk doel van het ketensamenwerkingsproject is dat meer partijen aansluiten.
Lees verder

Cybermeldpunt moet Rotterdamse haven weerbaarder maken
De haven van Rotterdam moet weerbaarder worden tegen cyberterrorisme. Om dat te realiseren is er speciaal meldpunt in het leven geroepen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.