woensdag 27 juni 2018

Mokum krijgt toch eigen Soho House

Mokum krijgt toch eigen Soho House
Het wereldberoemde, exclusieve Soho House mag na jaren juridische strijd tóch een nieuwe vestiging openen in Amsterdam. Vastgoedbelegger Aedes Real Estate heeft zijn zin gekregen en kan vanaf komende zomer eindelijk Soho House, een creatieve club en hotel, openen in de hoofdstad.
Lees verder

Oeps, foutje!
Premier Rutte heeft toegegeven dat hij niet de waarheid heeft gesproken over de dividendbelasting.
Lees verder

Ze zijn eruit in Rotterdam
Maar liefst zes partijen gaan de stad besturen: VVD, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en ChristenUnie/SGP. Leefbaar Rotterdam, de grootste partij bij de verkiezingen, staat aan de kant.
Lees verder

Inreisverbod VS een feit
Een grote overwinning voor president Trump: het Hooggerechtshof heeft bepaald dat zijn 'travel ban' in stand mag blijven.
Lees verder

Mogelijk maandag al Duitse grenscontroles
Mogelijk voert Duitsland komende maandag al grenscontroles uit om te controleren op vluchtelingen. Veel hangt af van Merkels vermogen om een compromis te sluiten over de vluchtelingenkwestie. Lukt haar dit niet, dan heeft de CSU uit Beieren aangekondigd dat de Bundespolizei de grens zal afsluiten....
Lees verder

Cameratoezicht bij nieuwsredacties
Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen bij een aantal nieuwsredacties na de aanvallen op gebouwen van De Telegraaf vanochtend en van de Panorama vorige week donderdag.
Lees verder

Nieuwe megastrop voor FC Twente
De club uit Enschede moet toch 6,3 miljoen euro betalen aan zaakwaarnemer Matias Bunge betalen, heeft het internationale sporttribunaal CAS vastgesteld.
Lees verder

NAM betaalt veel minder aan fonds Groningen
De fifty-fifty-verdeling tussen de Staat en de NAM die gisteren door een trotse minister Wiebes werd gepresenteerd, blijkt wel erg rooskleurig voorgesteld te zijn.
Lees verder

Spanningen streekvervoer lopen op
Het streekvervoer staakt vanaf vandaag en binnen de betrokken bedrijven wordt de sfeer er niet beter op. Stakende buschauffeurs intimideren werkwillige collega's en andersom, blijkt uit documenten die BNR heeft ingezien.
Lees verder

Qualcomm lanceert chip voor kindersmartwatch
Voor het eerst in twee jaar lanceert Qualcomm nieuwe chips voor smartwatches. Een van die chips - de Snapdragon Wear 2500 - is speciaal gemaakt met horloges voor kinderen in het achterhoofd. Qualcomm ziet kinderen blijkbaar als interessante doelgroep voor dit product. De horloges zullen draaien op...
Lees verder

Glastuinbouw in de problemen door CO2-tekort
Het tekort aan koolzuur - ook wel bekend als CO2 - begint nu ook in Nederland voor problemen te zorgen. Vooral de glastuinbouw heeft er last van.
Lees verder

Opnieuw ontslaat 'Baby Buffett' werknemers
Belegger Bill Ackman moet wennen aan de nieuwe realiteit. Miljarden minder onder beheer en opnieuw een ontslagronde.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.