donderdag 14 juni 2018

Mercedes roept honderdduizenden auto's terug na mogelijk gesjoemel

Mercedes roept honderdduizenden auto's terug na mogelijk gesjoemel
Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, roept in Europa 774.000 dieselauto's terug vanwege mogelijk gesjoemel met uitstootgegevens. Het Duitse ministerie van Transport heeft opdracht gegeven voor de...
Lees verder

'Amerikaanse heffingen tegen China mogelijk al vrijdag van kracht'
De Amerikaanse regering staat op het punt verdere importheffingen op Chinese goederen in te voeren. Die maatregelen kunnen mogelijk vrijdag al van kracht worden. 
Lees verder

Volkswagen krijgt Duitse boete van 1 miljard euro om emissieschandaal
Volkswagen betaalt aan Duitse autoriteiten een boete van 1 miljard euro vanwege het emissieschandaal, meldt het concern woensdag.
Lees verder

ICT-vernieuwing bij NVWA loopt vertraging op en kost 59 miljoen extra
De kosten van een ICT-vernieuwing bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vallen 59 miljoen euro hoger uit dan begroot. Dat blijkt uit een brief van minister Carola Schouten...
Lees verder

Goederenexport groeit flink in april
Het volume van de goederenexport was in april 6,6 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de voorgaande maanden.
Lees verder

Rolls-Royce schrapt 4600 banen
De Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce schrapt de komende twee jaar zo'n 4600 banen. De grote reorganisatie moet omgerekend bijna 500 miljoen euro aan besparen.
Lees verder

'Vakbond FNV bang voor buitensluiting door Albert Heijn'
Bestuurslid Zakaria Boufangacha van FNV zegt dat supermarktketen Albert Heijn (AH) de eerste stappen al heeft gezet om de vakbond buiten te sluiten. Hij vreest dat de supermarktketen de vakbonden op...
Lees verder

Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce schrapt 4.600 banen
De Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce schrapt de komende twee jaar zo'n 4.600 banen. De grote reorganisatie moet omgerekend bijna 500 miljoen euro aan besparen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.