maandag 11 juni 2018

Koers Bitcoin daalt flink na hack in Zuid-Korea

Koers Bitcoin daalt flink na hack in Zuid-Korea
De koers van de digitale munt bitcoin is scherp gedaald na een hack bij een handelsplatform voor cryptomunten in Zuid-Korea, genaamd Coinrail. Ook andere digitale valuta's zoals ethereum en ripple...
Lees verder

OM wil 8,4 miljoen euro van oud-directeur vastgoedbedrijf Eurocommerce
Het Openbaar Ministerie (OM) eist 8,4 miljoen euro van een oud-directeur van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce. Ook zijn vrouw, zoon en dochter zijn aangeklaagd. 
Lees verder

Topman Audi onderdeel van onderzoek sjoemelsoftware
Het onderzoek naar het gebruik van sjoemelsoftware bij Audi, het luxemerk van Volkswagen, wordt uitgebreid naar de topman. CEO Rupert Stadler wordt verdacht van fraude en misleidende reclame.
Lees verder

Investeerder kritisch over staalfusie ThyssenKrupp en Tata Steel
De activistische investeerder Elliott is kritisch over de voorgenomen fusie van de Europese staalactiviteiten van het Duitse ThyssenKrupp met die van het Indiase Tata Steel, het moederbedrijf van de...
Lees verder

Coolblue sluit losse domeinen en voegt webshops samen
E-commercebedrijf Coolblue voegt alle webwinkels samen tot Coolblue.nl. De winkelformule heft daarmee de 325 losse domeinen op die voor verschillende productgroepen in het leven werden geroepen.
Lees verder

Brouwer Bavaria verandert naam in Swinkels Family Brewers
Bierbrouwerij Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.
Lees verder

Zweden wil banken dwingen contant geld te gebruiken
Zweden wil banken gaan dwingen contant geld breed beschikbaar te houden om te voorkomen dat sommige delen van het land volledig cashloos gaan.
Lees verder

Streekvervoer staakt verder, ondanks handreiking
De aangekondigde staking van Connexxion in regio Haaglanden gaat dinsdag gewoon door. Een handreiking van de werkgevers in het openbaar vervoer (VWOW) heeft daar geen verandering in gebracht.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.