maandag 11 juni 2018

Illegale marktplaatsen op dark web minder in trek

Illegale marktplaatsen op dark web minder in trek
Er is een sterke afname van de populariteit van marktplaatsen op het dark web. Het marktplaatsmodel ligt onder vuur omdat de FBI en de High Tech Crime Unit (NHTCU) van de Nederlandse politie in juli 2017 twee van de populairste zwarte markten voor cybercriminelen uit de lucht haalden. Cybercriminelen zoeken nu hun heil in decentrale marktplaatsen en berichtendiensten, zoals Telegram.
Lees verder

Microsoft neemt vier gamestudio's over
Microsoft heeft diverse game-studio's overgenomen: Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs en Compulsion Games. Dat maakte het bedrijf zondag bekend aan de vooravond van de jaarlijkse gamebeurs E3 in Los Angeles.
Lees verder

Groeigeld en nieuwe CEO Starship Technologies
De maker van bezorgrobots Starship Technologies maakt zich op voor de volgende levensfase. CEO en mede-oprichter Ahti Heinla doet een stap opzij voor Airbnb-veteraan Lex Bayer en wordt CTO.
Lees verder

Yahoo Messenger uit de lucht
Yahoo stopt met Messenger, een van de oudste chatapplicaties. Vanaf 17 juli is de app al niet meer te gebruiken.
Lees verder

Adyen naar beurs voor 240 euro
Betaalverwerker Adyen heeft de prijs van zijn beursgang, aanstaande woensdag, vastgesteld op 240 euro per aandeel. Ruim aan de bovenkant van de eerder voorgestelde bandbreedte.
Lees verder

Mediabureau Corrino (o.a. New Dutch Wave) failliet
Mediabureau en videoproductiebedrijf Corrino is failliet. Het Amsterdamse bureau zat vooral in de muziekhoek: ze registreerde de Europese Drones-tour van Muse en verzorgde de livestreams voor onder andere Sensation, 3FM Serious Request, Pinkpop en Creamfields.
Lees verder

Showpad koopt Amerikaanse branchegenoot voor 50 miljoen dollar
Het Gentse softwarebedrijf Showpad betaalt niet minder dan 50 miljoen dollar voor de overname van een Amerikaanse branchegenoot Learncore. Om de overname te financieren haalt het bedrijf 33 miljoen dollar op.
Lees verder

Greenpeace lanceert online reisvergelijker
Greenpeace heeft een online reisvergelijker gelanceerd die per vervoermiddel de prijs, reistijd en CO2-uitstoot weergeeft van reizen naar de populairste reisbestemmingen in Europa. Volgens de milieuorganisatie is de tool vooral bedoeld om beleidsmakers bewust te maken van de impact van wat er nog moet gebeuren om de trein een waardig alternatief te laten zijn voor vliegen.
Lees verder

Hans Vestberg wordt CEO Verizon
De voormalige CEO van Ericsson Hans Vestberg wordt in augustus de baas van het Amerikaanse telecombedrijf Verizon. Hij neemt de taak over van Lowell McAdam.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.