vrijdag 29 juni 2018

Groei e-commerce HEMA vlakt af

Groei e-commerce HEMA vlakt af
De groei van e-commerceomzet van HEMA is afgelopen jaar bijna gehalveerd. Niettemin hebben digitale investeringen nog steeds prioriteiten, alsmede geografische expansie in Duitsland.
Lees verder

Ticketmaster getroffen door mogelijk datalek
Kaartjesverkoper Ticketmaster zegt te zijn getroffen door een datalek, hoewel het vermoedelijk alleen Britse klanten betreft. Niettemin adviseert het bedrijf al zijn klanten om de rekeningafschriften in de gaten te houden op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal.
Lees verder

Brabants lockerbedrijf ontdekt e-commerce
Het Brabantse bedrijf Quispel lanceert een assortiment slimme lockers voor (vers)boodschappen en internetbestellingen. Op het werk, in de hal van een appartementencomplex of onderweg bij het (benzine)station.
Lees verder

Nog eens 600 miljoen voor Lyft
De grootste concurrent van Uber in Amerika, Lyft, heeft een nieuwe investeringsronde doorlopen. Zittend aandeelhouder Fidelity steekt met Senator Investment Group zeshonderd miljoen dollar in de taxidienst.
Lees verder

Lichtgewicht versie Instagram beschikbaar
Instagram heeft stilletjes een Instagram Lite vrijgegeven voor de Google Play App Store. Deze lichtgewicht versie gebruikt weinig geheugen.
Lees verder

Britse ACM: Hotelboekingssites in overtreding
De Britse consumentenautoriteit CMA gaat optreden tegen wijdverbreide misstanden bij hotelboekingssites. Reizigers worden worden niet eerlijk behandeld.
Lees verder

'Apple overweegt abonnement voor tv, muziek en tijdschriften'
Apple overweegt een Amazon Prime-achtig abonnement voor digitale content, zo meldt onder meer nieuwssite The Information.
Lees verder

Amazon koopt onlineapotheek PillPack
Amazon neemt de Amerikaanse onlineapotheek PillPack over voor naar verluidt minder dan 1 miljard dollar.
Lees verder

Criteo steekt 20 miljoen in AI-lab
Reclametechnologiebedrijf Criteo zet komende drie jaar twintig miljoen euro opzij om zich te verdiepen in kunstmatige intelligentie.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.