donderdag 14 juni 2018

Geen verbod Airbnb in Groningen

Geen verbod Airbnb in Groningen
De SP-fractie van de stad Groningen wil Airbnb verbieden. Maar wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) voelt daar niets voor.
Lees verder

Dataplatform GS1 Fashion Base uit de startblokken
De reeds eerder aangekondigde GS1 Fashion Base is officieel gestart in Nederland. Bestseller, Dobotex, Euretco, Just Brands, Microfashion, PVH, Suitable, Van Tilburg Mode en Sport, Van Winkel Fashion en Wehkamp zijn de bedrijven die de komende maanden het dataplatform gaan testen, verder ontwikkelen en gebruiken.
Lees verder

Onderzoek: verschuiving Nederlandse investeringen marketingtechnologie
Nederlandse bedrijven verleggen de focus als het gaat om investeringen in marketingtechnologie. Vooral de aanschaf van datagedreven marketingoplossingen staat hoog op de agenda. Oplossingen voor Content en Experience zijn minder in trek. Dit blijkt uit het eerste onderzoek van Emerce Research en VODW Consultancy naar de 'martech stacks' in ons land, ongeveer 250 leveranciers en de geplande veranderingen. Het bijbehorende rapport is zojuist gepubliceerd.
Lees verder

Gratis verzending belangrijker dan snelle levering
Gratis verzending is voor Nederlanders belangrijker dan een snelle levering. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel. Een (te) lange levertijd is in mindere mate een afhaker: voor ruim een kwart van de online shoppers zou dit een reden zijn om ergens niet te bestellen. Daarnaast geeft twee derde van de Nederlanders aan bereid te […]
Lees verder

Reddit zet vol in op video-advertenties
https://techcrunch.com/2018/06/12/reddit-brings-autoplay-native-video-ads-to-desktop-and-mobile/
Lees verder

Appie App moet bij Albert Heijn pinpas vervangen
Albert Heijn start in twee winkels in Utrecht en Haarlem een proef met digitaal betalen.
Lees verder

Expedia maakt gefaseerd boeken van een pakket mogelijk
Expedia heeft de afgelopen tijd tests gedaan met het boeken van een hotel met korting nadat reizigers een vlucht of huurauto op het platform hebben gereserveerd. Dit heeft geleid tot de nieuwe service Add-On Advantage.
Lees verder

Britse boete voor datalek Yahoo
Yahoo krijgt alsnog een fikse boete voor een datalek uit 2014. Het Amerikaanse bedrijf, tegenwoordig onderdeel van Verizon, moet 250.000 pond betalen aan de Britse toezichthouder.
Lees verder

WK Voetbal bij NOS in 4K en VR
De NOS gaat het WK Voetbal vanaf vandaag zowel in VR als 4K uitzenden.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.