woensdag 13 juni 2018

Fintechbedrijf Adyen gaat geld voorschieten aan bedrijven

Fintechbedrijf Adyen gaat geld voorschieten aan bedrijven
De Nederlandse betalingsverwerker Adyen is van plan kortlopend krediet te verstrekken. Dat staat in het prospectus van het fintechbedrijf dat vandaag een spectaculair beursdebuut maakte.
Lees verder

Franse overheid wil voor 15 miljard aan staatsbelangen verkopen
De Franse overheid treft voorbereidingen voor een privatiseringsronde ter waarde van wel 15 miljard euro. Het gaat om belangen van de Franse staat in energiebedrijf Engie, luchthavenexploitant...
Lees verder

Producent van plantenvoedsel Pokon komt in Britse handen
Het Nederlandse Pokon Naturado komt in Britse handen. Branchegenoot Evergreen Garden Care koopt het bedrijf achter het bekende plantenvoedsel Pokon.
Lees verder

Talpa neemt fotobureau Hollandse Hoogte over
Fotobureau Hollandse Hoogte wordt overgenomen door persbureau ANP, dat zelf eerder dit jaar werd overgenomen door Talpa Network van mediatycoon John de Mol.
Lees verder

Verbouwen of verhuizen: 'Kijk ook naar je levensfase'
Wat doe je als je meer leefruimte wilt, terwijl de woningmarkt overspannen is en de huizenprijzen nog steeds stijgen? Verbouwen of verhuizen? "Je kunt ook zelf een tiny house bouwen."
Lees verder

Milieuorganisaties willen onderzoek naar vermeende fraude pulsvisserij
Een groep vissers- en milieuorganisaties vermoedt dat in de Nederlandse pulsvisserijsector fraude is gepleegd. Onder het mom van wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van vissen zou commercieel...
Lees verder

VEH ziet omslagpunt ontstaan in woningmarktvertrouwen
De Vereniging voor Huiseigenaren (VEH) ziet een omslag ontstaan in het vertrouwen in de woningmarkt. Een indicator van de belangenvereniging is nu nog positief, maar daalt al een tijdje.
Lees verder

Flink meer meldingen over fraude in de zorg
Het aantal meldingen over mogelijke fraude in de zorg is vorig jaar met ruim de helft toegenomen tot 675. 
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.