donderdag 28 juni 2018

Eyeo pakt nepnieuws aan via browserextensie

Eyeo pakt nepnieuws aan via browserextensie
Eyeo, het bedrijf achter adblocker Adblock Plus, lanceert een browserextensie Trusted News om nepnieuws aan te pakken.
Lees verder

'Snap wil verdienen met AR games'
Snap lijkt een nieuwe inkomstenbron aan te willen boren: die van games. Het gameplatform van Snap, het bedrijf achter Snapchat, wordt volgens nieuwssite The Information in de loop van dit jaar gelanceerd.
Lees verder

Zeeuwse kabelaar Delta gaat weer mobiele telefonie aanbieden
De Zeeuwse kabelaar Delta gaat weer mobiele abonnementen aanbieden. Afgelopen zaterdag opende het bedrijf een nieuwe winkel in Middelburg waar klanten het mobiele aanbod alvast kunnen ervaren. In Goes en Terneuzen komen soortgelijke winkels.
Lees verder

'Platforms als Deliveroo vragen om nieuwe wetgeving'
De wetgeving rond flexibel werk in Nederland sluit niet goed aan bij de huidige situatie en vergt wellicht een heel nieuwe wettelijke status. Dat zegt Jeroen Meijerink, Universitair Docent Human Resource Management (HRM) aan de Universiteit Twente, naar aanleiding van het proefproces dat is aangespannen tegen maaltijdbezorger Deliveroo.
Lees verder

'Meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig'
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van de nieuwe privacywet in de praktijk. Nu pakken sommige bedrijven de ruimte voor een eigen interpretatie van de wet.
Lees verder

Albert Heijn biedt online inzicht in voedingswaarden van boodschappen
Albert Heijn lanceert vandaag via ah.nl de nieuwe online dienst Mijn Voedingswaarden. Daarmee wil het bedrijf klanten bewustere keuzes laten maken bij hun dagelijkse aankopen.
Lees verder

Papieren folder blijft stabiel bereiksmedium
De papieren folder raakt uit de gratie. Maar iets meer dan de helft van de Nederlanders zou de papieren folder missen als ze niet meer zou verschijnen. Dat blijkt uit de NOM Folder Monitor 2018, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, in opdracht van DDMA Businessgroep Verspreidingen, onder auspiciƫn van het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM).
Lees verder

Omschakeling Digitenne vanaf oktober
KPN schakelt vanaf 1 oktober over op een nieuwe versie van Digitenne. Daardoor kan er ook in HD worden gekeken.
Lees verder

Metro lanceert online muziekplatform
Dagblad Metro lanceert onder de naam Music City een online muziekplatform om een jonger, muziekminnend publiek te adresseren.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.