woensdag 13 juni 2018

Containeroverslag stuwende kracht achter groei zeehavens

Containeroverslag stuwende kracht achter groei zeehavens
Containers zijn de belangrijkste motor achter de overslagtoename in de Nederlandse zeehavens in 2017. Met name de doorvoer van containers steeg fors.
Lees verder

De perfecte heftruck – het ideale plaatje volgens Linde
Zo ziet een vorkheftruck er uit in de meest optimale vorm. Maximale efficiency, minste kans op ongevallen. Beter is er niet. Althans volgens de ontwerpers van Linde.
Lees verder

Physical Internet Lab moet logistiek van de toekomst versnellen
De Rijksuniversiteit Groningen heeft het eerste Physical Internet lab van Nederland geopend. Het lab is een plek zijn waar bedrijven, onderzoekers en studenten met elkaar kunnen sparren over Physical Internet.
Lees verder

Hoger loon en brandstof zetten winst transportsector onder druk
Het volume in de transport en logsitieksector neemt dit jaar met 3,5 procent toe. Een stevige groei maar minder rooskleurig dan het lijkt want de winst van de sector staat flink onder druk door hogere lonen en de oplopende brandstofprijs.
Lees verder

Export bloemen en planten stabiel
De export van bloemen en planten doet het net zo goed als vorig jaar. Planten doen het dit jaar daarbij beter dan bloemen.
Lees verder

Rik van den Boog neemt afscheid van VanRiet
Het voormalig familiebedrijf VanRiet gaat verder als onderdeel van een Amerikaanse speler van formaat. Directeur en mede-eigenaar Rik van den Boog vertrekt. "Het is mooi geweest."
Lees verder

Nippon Express dc Maasvlakte groeit naar XXL-omvang
Logistiek dienstverlener Nippon Express Nederland breidt zijn huidige distributiecentrum op de Maasvlakte in Rotterdam uit met 32.000 vierkante meter. Met deze uitbreiding krijgt het XXL-dc, waar Nippon sinds 2015 in is gevestigd, een omvang van boven de 100.000 vierkante meter.
Lees verder

Vijf opmerkelijke nieuwbouw projecten: Aviko start eindelijk bouw vrieshuis
De logistiek vastgoedmarkt floreert als nooit tevoren. Tal van nieuwbouw projecten zijn op dit moment gaande of zitten nog in de pijplijn. Een nieuwe greep uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl met opmerkelijke nieuwbouw projecten van Aviko dat eindelijk start met de bouw van een groot vrieshuis en een wel heel opmerkelijk project: het grote nationale kunstdepot in Amersfoort, waar kunstcollecties van onder andere het Rijksmuseum en het Openlucht Museum komen te liggen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.