donderdag 28 juni 2018

ABN ziet groei Nederland afkoelen door buitenlandse bedreigingen

ABN ziet groei Nederland afkoelen door buitenlandse bedreigingen
ABN AMRO heeft zijn groeiverwachting voor de Nederlandse economie voor dit jaar iets naar beneden bijgesteld. De bank rekent nu op 3 procent groei in plaats van 3,25 procent.
Lees verder

Duitse inflatie licht afgezwakt naar 2,1 procent
Het prijspeil is in juni in Duitsland met 2,1 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In mei bedroeg dit cijfer nog 2,2 procent.
Lees verder

Ontbindende voorwaarden bij veel huizenkopers nog onbekend gebied
Huizenkopers zien in een gespannen woningmarkt niet vaker van voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring af dan wanneer de markt ontspannen is. Wel zijn ze in het algemeen gebrekkig op de...
Lees verder

Amazon zet met overname onlineapotheek PillPack stap op zorgmarkt
Webwinkelgigant Amazon neemt de Amerikaanse onlineapotheek PillPack over. De overname is een belangrijke stap voor Amazon, waarvan al langer werd vermoed dat het zich in de lucratieve zorgsector zou...
Lees verder

Amerikaanse havens vrezen gevolgen handelsoorlog
Amerikaanse havens vrezen de gevolgen van de handelsoorlog die president Donald Trump probeert te ontketenen. Volgens de topmannen kunnen de spanningen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.
Lees verder

Diederik Samsom toezichthouder bij North Sea Port
Diederik Samsom wordt lid van de toezichthoudende raad van fusiehaven North Sea Port. Op vrijdag is met het zetten van de laatste handtekeningen de fusie tussen het Zeeland Seaports en het Vlaamse...
Lees verder

President centrale bank Litouwen beschuldigd van aannemen steekpenningen
De president van de centrale bank van Litouwen, Ilmars Rimsevics, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.
Lees verder

Financiering rond voor windparken op zee
Het consortium dat de offshore windparken Borssele III en Borssele IV wil bouwen, heeft de financiering rond. Hiermee kan de bouw van de windparken in het vierde kwartaal van 2019 beginnen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.