vrijdag 18 mei 2018

Zo verbeter je de prestaties op kantoor

Zo verbeter je de prestaties op kantoor
Dat veel zitten lichamelijke klachten op kan leveren, is inmiddels wel bekend. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de kantoormedewerker regelmatig van zijn bureaustoel af moet.
Lees verder

De computer als recruiter: wie durft?
Het onderbuikgevoel en de 'klik' worden in werving en selectie verdrongen door software die de perfecte match uitrekent. Door slim data aan elkaar te koppelen, kun je vacatureteksten verbeteren of de voorselectie uit handen geven aan een computer.
Lees verder

Inhuur zzp'ers uitbesteden: brokers, intermediairs en MSP's
Voor de inhuur van personeel wordt steeds vaker van dienstverleners als brokers, intermediairs en Managed Service Providers gebruik gemaakt. Maar wat is het verschil tussen deze dienstverleners? Wanneer schakel je welke dienstverlener in? Welke dienstverleners zijn er überhaupt? Een overzicht.
Lees verder

5 verbeterpunten voor de beoordelingscyclus
Voor veel sporters en hun coaches vormt het een lastig dilemma. Richt je al je aandacht op je zwakke kanten en probeer je die te verbeteren? Of kies je een totaal andere strategie: je traint juist de vaardigheden waar je al heel goed in bent, en maakt die nóg geweldiger.
Lees verder

'Verzekeren Anw-tekort is goed werkgeverschap'
Het partnerpensioen is bij een groeiende groep Nederlanders ondermaats. Steeds meer werkenden krijgen te maken met een Anw-tekort. Werkgevers kunnen dit tekort vanuit goed werkgeverschap voor hun medewerkers verzekeren.
Lees verder

Doei hiërarchisch leiderschap; van ik naar wij
Traditionele, hiërarchische organisatiestructuren zijn hopeloos verouderd en remmen groei en innovatie binnen de onderneming. De nieuwe werkelijkheid vraagt om een leiderschapsmodel dat werknemers in staat stelt om flexibel en agile te werken.
Lees verder

Disfunctionerende werknemer moet weer op zijn tellen passen
Nu de crisis achter ons ligt, zijn werkgevers sneller geneigd om een ontslagprocedure in gang te zetten voor een disfunctionerende werknemer. Het schort echter nogal eens aan de dossieropbouw.
Lees verder

Binden van vakspecialisten? Breng de human factor terug!
De wereld van werk is volop in beweging, ondertussen worden flexibele vakspecialisten steeds schaarser. Hoe kun je deze vakmensen blijven binden en duurzaam inzetten in je organisatie? 'Dan zal je je moeten richten op de human factor en de menselijke wetmatigheden die niet zullen veranderen', betoogt Stef Witteveen van Uniforce.
Lees verder

Een leven lang leren op de werkplek
Een leven lang leren op de werkplek als nieuwe sociale zekerheid. Dat is de visie van Nick van Dam, Nyenrode-hoogleraar Corporate Learning & Development. "Goed werkgeverschap is werknemers ondersteunen van werk naar werk."
Lees verder

6 HR-toepassingen voor blockchain
Blockchain zal de manier van werken in HR en recruitment in de komende jaren flink beïnvloeden: veel taken worden automatisch, snel en betrouwbaar uitgevoerd dankzij deze technologie. Denk aan het checken van opleiding en werkervaring, referenties en arbeidscontracten.
Lees verder

Tijd voor andere oplossingen dan 'vast minder vast en flex minder flex'
De arbeidsmarkt trekt aan. Toch lukt het een miljoen mensen niet aan de slag te komen. Volgens Jaap Jongejan, algemeen directeur SBI Formaat, denken we – en met ons minister Koolmees – bij het hervormen en inclusief maken van de arbeidsmarkt veel te veel in termen van sleutelen aan contracten. 'Als je mij zou vragen naar de dingen die ik niet kan zou ik ook nergens aan de bak komen.' Een uitnodiging aan HR.
Lees verder

Bedrijfseconomisch ontslag – ontslaggrond a
De Wet werk en zekerheid kent een achttal ontslaggronden. Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen (de a-grond) is het terrein van het UWV.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.