zaterdag 12 mei 2018

Verbeteringen in ons privacybeleid en in de privacyopties

Google
Updating Our Privacy Policy
Deze maand updaten we ons privacybeleid, zodat u makkelijker inzicht kunt krijgen in welke gegevens we verzamelen en waarom we ze verzamelen. We hebben ook onze Privacycheck en andere opties verbeterd die we bieden om uw gegevens en uw privacy te beschermen.
Er verandert niets aan uw huidige instellingen of de manier waarop uw gegevens worden verwerkt. We verbeteren alleen de manier waarop we onze procedures beschrijven en de manier waarop we de opties toelichten die u heeft om uw gegevens te updaten, beheren, exporteren en verwijderen.
We voeren deze updates uit omdat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) binnenkort in heel Europa in werking treedt. De AVG is ontworpen om de privacywetgeving in heel Europa op één lijn te brengen en verfijnt de transparantievoorschriften voor de manier waarop bedrijven hun gegevensverwerking beschrijven. We voeren enkele verplichte updates van ons privacybeleid door en maken van de gelegenheid gebruik om verbeteringen door te voeren voor Google-gebruikers over de hele wereld.
We maken ons privacybeleid eenvoudiger te begrijpen
Simpler structure & clearer language
Eenvoudigere structuur en duidelijkere taal
We hebben de navigatie en de structuur van het beleid verbeterd, zodat u gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt. We hebben onze procedures ook uitgebreider en in duidelijkere taal toegelicht.
New descriptive videos & illustrations
Nieuwe beschrijvende video's en illustraties
Een visuele beschrijving is vaak eenvoudiger te begrijpen dan alleen tekst. Daarom hebben we korte video's en illustraties toegevoegd in het beleid.
Embedded privacy controls
Ingesloten privacyopties
We hebben het eenvoudiger gemaakt om rechtstreeks vanuit het beleid naar belangrijke instellingen te gaan. Zo kunt u gemakkelijker keuzes over uw privacy maken.
Het herziene beleid is hier beschikbaar en treedt op 25 mei 2018 in werking.
We verbeteren uw privacyopties
Het afgelopen jaar hebben we Mijn activiteit geüpdatet, zodat u beter toegang heeft tot de gegevens in uw Google-account en deze makkelijker kunt beheren. We hebben ook een volledig nieuw ontworpen dashboard geïntroduceerd, waarmee u eenvoudig een overzicht kunt bekijken van producten die u gebruikt en de gegevens die daaraan zijn gekoppeld.
Deze maand hebben we onze Privacycheck geüpdatet met nieuwe illustraties en voorbeelden om u te helpen beter geïnformeerde keuzes te maken over uw belangrijkste privacyopties. En omdat we begrijpen dat uw voorkeuren in de loop der tijd kunnen veranderen, kunt u zich in de nieuwe Privacycheck aanmelden voor regelmatige herinneringen om uw privacyinstellingen te controleren.
Ga naar uw Google-account voor meer informatie over deze en andere opties om uw privacy te beheren.
IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.