zaterdag 19 mei 2018

Twee oudste kolencentrales van Nederland moeten in 2024 dicht zijn

Twee oudste kolencentrales van Nederland moeten in 2024 dicht zijn
De twee oudste kolencentrales in Nederland, de Amercentrale in Geertruidenberg en de Hemwegcentrale in Amsterdam, moeten uiterlijk in 2024 dicht of overgestapt zijn op andere brandstoffen. 
Lees verder

Getto-uitkering WOII telt niet meer mee voor verzamelinkomen
Het kabinet heeft een oplossing gevonden voor een langslepend probleem met uitkeringen vanwege verblijf in een getto in de Tweede Wereldoorlog. Die telden voor de belastingen altijd mee voor het...
Lees verder

'Topman Goldman Sachs treedt in december af'
Topman Lloyd Blankfein van de Amerikaanse bank Goldman Sachs legt waarschijnlijk in december zijn functie neer. Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden bij het financiƫle concern.
Lees verder

S&P handhaaft hoogste kredietstatus Nederland
Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) handhaaft het oordeel voor Nederland op AAA, de allerhoogste kredietstatus. Het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling is stabiel, wat betekent dat...
Lees verder

Beslag ConocoPhilips op Venezolaanse oliebezittingen op Antillen opgeheven
Rechters op CuraƧao en Bonaire hebben bepaald dat het beslag van het Amerikaanse bedrijf ConocoPhilips op Venezolaanse oliebezittingen op de eilanden moet worden opgeheven.
Lees verder

Nederlands bedrijf maakt Chinese busjes schoner met waterstof
In Nederland is nauwelijks een stadsbus of auto te vinden die op waterstof rijdt, maar in China timmert de Nederlandse waterstofmotorbouwer HyMove flink aan de weg.
Lees verder

Pensioenfonds PME belegt niet meer in kolen
Het pensioenfonds voor de grootmetaal PME is gestopt met beleggen in kolen. Dat zegt bestuursvoorzitter Eric Uijen in Trouw.
Lees verder

Buschauffeurs Zeeland, Noord-Brabant en Veluwe staken voor betere cao
Buschauffeurs van Arriva Brabant Oost, Hermes Zuidoost-Brabant, Connexxion Zeeland en Syntus/Keolis Veluwe staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.