vrijdag 18 mei 2018

Sprout: HTC lanceert blockchain-smartphone; Zuckerberg 'verdient' 6,2 miljoen per dag

HTC lanceert blockchain-smartphone; Zuckerberg 'verdient' 6,2 miljoen per dag
Ondernemersnieuws: HTC brengt een blockchain-smartphone op de markt, topman Ali Niknam stopt vijf miljoen in Bunq en Mark Zuckerberg 'verdient' 6,2 miljoen per dag.
Lees verder

Waarom Jasper Meerding zijn callcenter-imperium achter zich laat om een nieuwe 'Skype' te lanceren
In de laatste aflevering van de podcast Drive praat Taco Oosterkamp met Jasper Meerding, die callcenterbedrijf Contact Care vanaf zijn 18e uitbouwde tot een bedrijf met 180 medewerkers. Momenteel haalt hij tonnen op voor een nieuwe startup, waarmee hij de nieuwe 'Skype' wil worden.
Lees verder

'Wij werden slachtoffer van een datalek'
Persoonsgegevens van klanten die op straat liggen. Het is een nachtmerrie van elk bedrijf. Toch komt het in Nederland steeds vaker voor, blijkt uit dit overzicht van situaties waar het misging.
Lees verder

Hoe startups de Waddeneilanden fossielvrij willen maken
Vijftien groene startups reisden deze week naar de Waddeneilanden voor een fossielvrije handelsmissie, met als doel de eilanden volledig te verduurzamen. Dat zoiets veel voeten in de aarde heeft, blijkt als Sprout polshoogte neemt op Terschelling. 'Fossielvrij in 2020? Dat gaat niet lukken.'
Lees verder

Hoe Harald Swinkels zich na een exit van 200 miljoen nu op de filmindustrie stort
Na de verkoop van energiebedrijf NLE wil Harald Swinkels, met hulp van broer Niels, als regisseur en producent naam maken in de filmwereld. 'We maakten als broers ooit de afspraak dat hij in de filmwereld zou gaan werken en ik geld ging verdienen. We liggen aardig op koers.'
Lees verder

ParkFlyRent gooit handdoek in de ring; Paypal koopt iZettle voor 2,2 miljard
Ondernemersnieuws: challenger ParkFlyRent opgedoekt, Paypal koopt iZettle voor 2,2 miljard en recordaantal ondernemers verwacht meer nieuwe medewerkers.
Lees verder

Zakelijke reis- en verblijfkosten: welke uitgaven kun je aftrekken van de belasting?
Congresje hier, zakendiner daar: je reist wat af als ondernemer. Welke reis- en verblijfkosten kun je echter bij de fiscus declareren en hoeveel zul je zelf moeten bijleggen? Sprout legt het je uit.
Lees verder

10 KPI's die elke startup zou moeten bijhouden
Hoe vaak kijk je als founder van je eigen startup naar je cijfers? Als het antwoord 'niet al te vaak' is, dan wordt het tijd daar verandering in te brengen. Sprout-expert Wout Bobbink deelt de 10 belangrijkste waardes om in de gaten te houden.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.