dinsdag 15 mei 2018

Persbericht: 100procentZZP biedt duidelijkheid over -opvolger- wet DBA

 

‘S HERTOGENBOSCH,  15 mei 2018
P e r s b e r i c h t


100procentZZP biedt duidelijkheid over -opvolger- wet DBA

Direct duidelijkheid voor ZZP’er én opdrachtgever

‘S HERTOGENBOSCH – 100procentZZP is een nieuw product dat direct duidelijkheid geeft of er volgens de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) gewerkt wordt. Hoewel de handhaving van de wet -voor niet kwaadwillenden- is uitgesteld, heerst er nog steeds onzekerheid onder ZZP’ers en opdrachtgevers. Maar dat lijkt onnodig. Al honderden ZZP’ers zijn gestart met 100procentZZP, een nieuwe digitale tool die hen direct duidelijkheid biedt.

Met 100procentZZP kan de ZZP’er direct zélf duidelijkheid verkrijgen of hij conform de regels werkt. Ook geeft het systeem aan waar dat mogelijk nog niet het geval is. Dit biedt de ZZP’er de mogelijkheid om - eventueel samen met zijn opdrachtgever – tijdig bij te sturen mocht dat nodig zijn. Met 100procentZZP verkrijgt de ZZP’ers duidelijkheid over zijn ondernemerschap en kan hij twijfels wegnemen bij zijn opdrachtgevers.

PZO ziet toegevoegde waarde in deze totaaloplossing
Margreet Drijvers directeur van platform zelfstandige ondernemers (PZO) ondersteunt 100procentZZP. “Het systeem biedt inzicht in de werkwijze van en voor de ZZP’er. Bovendien zal de ZZP’er professioneler gaan werken met dit systeem” Het product is bij PZO opgenomen in hun voordeelpakket

Belastingdienst is positief over de oplossing
SRA (netwerk van 370 accountantskantoren) heeft een convenant rond Horizontaal Toezicht (HT) afgesloten met de Belastingdienst. De essentie van HT is om ondernemers meer zekerheid te bieden. “Hoe zorgen we er met elkaar voor dat het meteen goed is, in plaats van achteraf te kijken of het niet fout is gegaan.” aldus de Belastingdienst.

Bestuurslid van SRA - fiscalist Jan Zweekhorst - heeft bovengenoemde oplossing, namens 100ProcentZZP, voorgelegd aan de Belastingdienst. De combinatie van het 100ProcentZZP systeem, het convenant HT en de kennis en controles door een fiscalist van de SRA sprak de Belastingdienst bijzonder aan. De Belastingdienst steunt op de kwaliteit en professionaliteit van de SRA.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerd Heijmans van Tenderplace
T 085-8772319 | E info@100procentzzp.nl | Zie ook www.100procentzzp.nl

logoIOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.