zaterdag 12 mei 2018

Mobieltjesmaker Xiaomi in juni naar de beurs

Mobieltjesmaker Xiaomi in juni naar de beurs
Mobieltjesfabrikant Xiaomi gaat in Hong Kong naar de beurs. Het bedrijf hoopt daar 10 miljard dollar op te halen.
Lees verder

Alibaba koopt webwinkel Daraz van Rocket Internet
Alibaba heeft voor een onbekend bedrag het Pakistaanse e-commercebedrijf Daraz overgenomen. De onderneming was onderdeel van investeerder Rocket Internet.
Lees verder

Yahoo test besloten chatapp
Yahoo heeft stilletjes een nieuwe chatapp gelanceerd voor vrienden of gezinnen die foto's en andere media willen uitwisselen. Het bijzondere aan de app Squirrel is dat het om besloten gebruikersgroepen gaat. Zonder uitnodiging is deelname niet mogelijk. Binnen groepen zijn ook weer subgroepen aan te maken. Yahoo heeft inmiddels bevestigd dat het om een test […]
Lees verder

Crowdfunding gestart voor huisdierenplatform
Max&Luna start via Symbid een crowdfundingcampagne om zijn online gemeenschap voor honden- en kattenliefhebbers verder uit te bouwen. Het platform telt nu 50.000 deelnemers.
Lees verder

Online advertentiemarkt breekt nieuwe records
De digitale advertentiemarkt in de VS heeft vorig jaar nieuwe records gebroken. In totaal werd 88 miljard dollar besteed, zo blijkt uit het laatste IAB Internet Advertising Revenue Report. Een jaar eerder ging het nog om 72,5 miljard.
Lees verder

Finance steeds vaker uit de cloud
SAP is de meest gebruikte software als het gaat om financiƫle toepassingen. Van alle Nederlandse organisaties uit het commerciƫle en publieke domein met meer dan vijftig medewerkers geeft meer dan een kwart aan dat ze SAP gebruiken.
Lees verder

Apple schrapt plannen voor Iers datacenter
Apple ziet af van zijn plannen om voor 850 miljoen euro een datacenter in Ierland te bouwen. Die plannen waren al in 2015 aangekondigd, maar er kwam telkens weer wat tussen.
Lees verder

Spectaculaire toename logistiek vastgoed 2017
De voorraad logistiek vastgoed in Nederland heeft sinds de eeuwwisseling een spectaculaire groei doorgemaakt. Dat blijkt uit de door NVM Business uitgebrachte publicatie Logistiek vastgoed in cijfers 2017.
Lees verder

Raad van Commissarissen van funda stapt op na conflict
De voltallige Raad van Commissarissen van funda heeft op dinsdag 8 mei zijn functie neergelegd. Dat meldt het woningplatform zelf. Gerard Cremers (voorzitter), Jitse Groen en Oswald Coene kwamen tot hun besluit na een verschil van inzicht over de rol van de meerderheidsaandeelhouder (NVM Holding).
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.