donderdag 17 mei 2018

Krijgt de burger waar voor zijn geld?

Krijgt de burger waar voor zijn geld?
De Algemene Rekenkamer schreef vandaag in een verslag dat ministers niet altijd goed laten zien of hun beleid ook daadwerkelijk iets heeft opgeleverd. Daarnaast waren bij een aantal ministeries de zaakjes niet op orde. Zo blijkt de ICT-beveiliging van de Rijksdienst in het Caribisch gebied helemaal...
Lees verder

BNR zoekt stagiairs!
Geen koffie halen, maar quotes! Bij BNR is weer ruimte voor een nieuwe multimediale redactiestagiair. En dat is meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook ├ęcht aan de slag.
Lees verder

Wat hoor jij? Laurel of Janny?
Een kort geluidsfragmentje verovert het internet, maar wat wordt er nu precies gezegd? De ene persoon hoort Laurel, terwijl de andere Janny hoort. Hoe kan dat?
Lees verder

TU Delft wil van wateroverlast verleden tijd maken
Het KNMI voorspelt dat we vaker van die korte en hevige regenbuien krijgen. Om al dat water goed weg te krijgen, moet de zogenaamde sponswerking beter. Bij de TU Delft staat nu een Waterstraat waar de oplossingen van de toekomst getest worden, zodat onze straten straks bij een fikse bui niet meteen...
Lees verder

Zorgen over relatie VS en EU
'Met zulke vrienden, heb je geen vijanden meer nodig'. De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, haalt hard uit naar Donald Trump. Hij deed dat aan het begin van een Europese Top in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Van de vriendschap tussen Amerika en Europa lijkt niet veel meer over.
Lees verder

Anti-toerismeplan Amsterdam in de maak
Het nieuwe college in Amsterdam wil het toerisme in de stad gaan aanpakken. Onder leiding van GroenLinks willen de partijen touringcars uit het centrum weren, het aantal toeristenwinkels terugdringen en wordt Airbnb-verhuur ingeperkt.
Lees verder

Slechte slapers hebben verhoogd risico op depressies
De hele nacht wakker liggen en vroeg weer op... dan is het lastig om je ogen open te houden op je werk. Maar een verstoord slaapritme kan nog ernstigere gevolgen hebben.
Lees verder

Luchtkwaliteit bijna niet verbeterd
Zo'n vierhonderd miljoen euro kostte het. De plannen van de Nederlandse overheid om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren. Maar wat blijkt? Het heeft bijna niets opgeleverd. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in hun verslag over 2017. In totaal nam de uitstoot namelijk slechts met twee procent af.
Lees verder

'75 procent van de mensen recyclet, jij toch ook?'
Wil de overheid er voor zorgen dat burgers echt werk gaan maken van recyclen, dan moet er meer gekeken worden naar het gedrag van mensen. Dat zegt het Centraal Plan Bureau in een nieuw onderzoek naar de circulaire economie.
Lees verder

Chimpansee is schone slaper
Hoe vaak maak jij je bed schoon? Vast niet zo vaak als een chimpansee.. Die heeft namelijk een veel schoner bed dan de mens. Blijkt uit onderzoek van Amerikaanse North Carolina State University.
Lees verder

Steeds meer jongeren verslaafd aan social media
Waar je ook bent of wat je ook doet: de telefoon moet even gecheckt worden. Bijna 1 op de 3 jongeren tussen de 18 en de 25 voelt zich verslaafd, meldt het CBS.
Lees verder

Meer CO2 door afbouwen gaswinning
Doordat de gasvelden in Groningen op slot gaan, dreigen onze klimaatdoelen in gevaar te komen, zegt de TU Delft.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.