donderdag 17 mei 2018

Homo's: kom er maar in!

Homo's: kom er maar in!
De laatste tien jaar is de houding tegenover homoseksualiteit een stuk positiever geworden, blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau.
Lees verder

'Belasting moet én leuker én makkelijker'
Het belastingstelsel moet op de schop, zodat jongeren wat meer armslag krijgen, stellen de Jonge Register Belastingadviseurs.
Lees verder

FIFA wil nieuw WK topteams
De strijd zou moeten gaan tussen 24 teams, twaalf uit Europa en twaalf uit de rest van de wereld.
Lees verder

Farma-industrie laakt gebrek aan vertrouwen
Nu ziekenhuizen zelf medicijnen gaan maken en dure medicijnen niet zomaar meer vergoed worden door de basisverzekering, moet de farmaceutische industrie aan de bak.
Lees verder

Sharon Dijksma wethouder Amsterdam
Dijksma is één van de beoogde wethouders in Amsterdam. Als de onderhandelingen tot een goed einde worden gebracht, wordt zij wethouder verkeer en vervoer, water en luchtkwaliteit.
Lees verder

Leren programmeren in drie jaar
Op het Amsterdamse Marineterrein verrijst de droom van Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom. Codam moet een school worden waar je in drie jaar kunt leren programmeren zonder dat je collegegeld betaalt of een vooropleiding nodig hebt.
Lees verder

'Coulance voor ondernemers in beginperiode AVG'
MKB Nederland hoopt op coulance voor ondernemers als op 25 mei de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. Ondernemers die hun zaken niet op orde hebben riskeren een geldboete, maar de belangenvereniging hoopt dat de handhaving in de eerste anderhalf jaar van de wet...
Lees verder

Spitsuur voor het laatst met Petra
Nog één keer kun je vanmiddag naar Spitsuur met Petra luisteren. Na zeven jaar stopt ze bij BNR. Luister vanaf 16.00 uur naar een mooie afscheidsuitzending.
Lees verder

'Wilders vindt proces niet eerlijk wraakt opnieuw rechters'
PVV-leider Geert Wilders heeft opnieuw het gerechtshof gewraakt nu zijn verzoeken zijn afgewezen. Hij wilde nader onderzoek in het hoger beroep van zijn zaak rond de 'minder Marokkanen-uitspraak'.
Lees verder

Binnenkort Italië First? 'Nieuwe regering zoekt confrontatie met Brussel'
In Italië lijkt de grootste angst van Brussel werkelijkheid te worden: de Vijfsterrenbeweging en La Lega hebben een ruw regeerakkoord gepresenteerd. Er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden, maar de partijen lijken hun verkiezingsprogramma's ook echt te willen uitvoeren. En dat betekent:...
Lees verder

'Tweede Kamer vertrouwt Shell en NAM écht niet meer'
In een hoorzitting in de Tweede Kamer hebben Shell en de NAM vandaag weer beloofd dat er geld is voor schadeherstel en ook voor versteviging van huizen. Ook nemen de twee bedrijven verantwoordelijkheid voor de toekomst van Groningen en zijn ze loyaal aan het besluit te stoppen met de gaswinning....
Lees verder

'Een noodgreep kan heel goed leiden tot het ei van Columbus'
Eerst de inhoud, dán pas de poppetjes: Rotterdam wilde na de gemeenteraadsverkiezingen die veel ruzie en 13 partijen in de raad opleverden op een hele andere manier een college samenstellen. De weg naar een nieuw daadkrachtig college is lang, merken informateurs Paul Rosenmöller, oud-politicus voor...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.