vrijdag 18 mei 2018

Groei MediaMarkt staat stil, enkel online positief

Groei MediaMarkt staat stil, enkel online positief
MediaMarkt en zusterbedrijf Saturn boekten in het eerste kwartaal 2018 nagenoeg geen groei. De verkopen stegen met 0,3 procent tot 12 miljard euro. Enkel via internet stegen de verkopen, met 4,5 procent tot 639 miljoen.
Lees verder

Tencent: 2 miljard gebruikers messengers
Het Chinese internetconcern Tencent heeft via zijn messengerapps QQ en WeChat bijna twee miljard maandelijks actieve gebruikers. Daarnaast heeft het 147 abonnees die maandelijks betalen voor spelletjes, muziek, video en ander entertainment.
Lees verder

iZettle naar PayPal voor 2,2 miljard dollar
PayPal koopt voor 2,2 miljard dollar de Zweedse fabrikant van betaaloplossingen iZettle, ook wel de Square van Europa genoemd. iZettle levert kassasysteemapps en mobiele kaartlezers. De aankondiging is opmerkelijk, want nog geen negen dagen geleden heeft iZettle documenten gedeponeerd voor een beursgang in Stockholm die 227 miljoen dollar had moeten opleveren. De marktwaarde van het […]
Lees verder

NOS: Van screen naar no-screen design
De NOS zet de eerste stappen om zijn online dienstverlening aan te passen op een internet zonder schermen. Niet dat sites en apps verdwijnen, maar de voice-interface dringt dit jaar door in Nederland.
Lees verder

Personal shopper voor kinderen Bundleboon wil naar Denemarken en Zweden
Bundleboon, het Nederlandse bedrijf dat online een passend kledingpakket samenstelt voor kinderen, wil volgend jaar uitbreiden naar Denemarken en Zweden. Dat vertelde het bedrijf gisteren tijdens Startup Bootcamp in Utrecht. Bundleboon draaide drie maanden mee in de 'Class of 2018'.
Lees verder

Tweede leven voor Surface Hub
Microsoft introduceerde deze week de Surface Hub 2, oftewel een nieuwe versie van het slimme presentatiebord.
Lees verder

Startups storten zich op conversie: 'Save Small, Dream Big'
Een dienst die je smaak leert kennen, een platform voor het bundelen en uitgeven van spaarpunten en een spaarpot voor gedroomde cadeaus, nogal wat starters die zich gisteren bij de Rabobank in Utrecht presenteerden tijdens de Class of 2018 van accelerator Startup Bootcamp houden zich vooral bezig met de vraag hoe je consumenten tot kopen kunt aanzetten.
Lees verder

Digitaal bureau Wijs neemt XIO over
Digitaal bureau Wijs neemt het Gentse XIO over. XIO bouwt websites en online toepassingen op basis van Drupal.
Lees verder

'Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen'
Online beveiliger Kaspersky zal zeker een klap krijgen van besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met zijn software, maar databasemarketingspecialist Computer Profile constateert dat het Russische bedrijf een sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.